Κατσιαντώνης για Αναπτυξιακό Νόμο: ” Θέλει έμπρακτο κόπο και τρόπο η ανάπτυξη της χώρας”

553

Τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει από την υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου, και τις ουσιαστικές προτάσεις του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που θα ενεργοποιήσουν το μηχανισμό για επενδύσεις, επισημαίνει με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.

Επισυνάπτει μάλιστα στο Γιάννη Δραγασάκη, το λεπτομερές έγγραφο του ΣΘΕΒ με την υπογραφή του Προέδρου Αχιλλέα Νταβέλη, όπου αναφέρονται οι προτεραιότητες που πρέπει να βάλει η Πολιτεία για την τάχιστη αποπληρωμή των επενδυτικών σχεδίων που θα στοχεύσουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και οι καθυστερήσεις σε ότι αφορά τις αποφάσεις και τις υλοποιήσεις εργασιών του Πληροφοριακού Συστήματος.

“Είναι χαρακτηριστικό”, τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης, αναφερόμενος στη σχετική επιστολή, ζητώντας κατεπείγουσα λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα,  ότι “οι πληρωμές των υποψηφίων επενδυτών που έχουν ήδη καταθέσει τα σχέδιά του στον Α’ κύκλο, δεν μπορούν να εκταμιευτούν καθώς εκκρεμεί η έκδοση των αποφάσεων υπαγωγής τους, μιας και το σύστημα υποβολής αιτημάτων ελέγχου και τροποποιήσεων, ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία”.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει άμεσα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών της αύξησης των αξιολογητών, αλλά και τον εμπλουτισμό του μητρώου Ελεγκτών. Αναφέρει επίσης ότι επιβάλλεται να υπάρξει η δέουσα ενημέρωση στον ΣΘΕΒ, ως προς το αν θα υπάρξει νέα πρόσκληση για τον Αναπτυξιακό Νόμο (Γ’ κύκλος), αφού σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η προκήρυξη θα λάμβανε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

Θέμα: «Τεράστια προβλήματα από την υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016- καθυστερήσεις στη διαδικασία αποπληρωμής των επενδυτικών σχεδίων, στη διαδικασία των αποφάσεων και στην υλοποίηση των απαιτουμένων εργασιών του Πληροφοριακού Συστήματος».

 Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της επιστολής διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here