Η Ανατολή Αγιάς από ψηλά και το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας του 1984 (Βίντεο με Drone)

202

Η Ανατολή (ή Σελίτσανη με την παλιά ονομασία) είναι ένα χωριό στη νοτιοανατολική πλευρά της Όσσας.
Η Ανατολή είναι κτισμένη αμφιθεατρικά και από τη θέση της φαίνεται ολόκληρος ο Θεσσαλικός κάμπος, η κοιλάδα του Δώτιου Πεδίου με την κωμόπολη της Αγιάς και τα χωριά της, το Μαυροβούνι και το Πήλιο, τις παραλίες και τη θάλασσα του Αγιοκάμπου κι ακόμα τη Σκιάθο και τη Σκόπελο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Στην περιοχή συνέβη η αεροπορική τραγωδία του 1984, όταν δύο πιλότοι της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης χάθηκαν αφού το αεροσκάφος τους κατέπεσε στο «Διαβολόρεμα», σε μια χαράδρα πάνω από την Ανατολή Αγιάς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Το αεροσκάφος ν.1 του σχηματισμού, ένα μαχητικό F-4 Phantom, με κυβερνήτη τον 31χρονο Παντελή Παρασκευά από την Πάτρα και συγκυβερνήτη τον 29χρονο Στέφανο Σαρρή από την Έδεσσα, το πρωί της 2ας Μαϊου 1984 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρισας με κατεύθυνση την Ψαθούρα, στο πλαίσιο εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Μόλις τρία λεπτά μετά την απογείωση ενώ τα δύο αεροσκάφη περνάνε πάνω από τον Αετόλοφο Αγιάς, ο ν.1 χάνεται στα σύννεφα και το μαχητικό προσκρούσει σε δύσβατη ορεινή περιοχή.
Σύμφωνα με «μαρτυρίες» κατοίκων, το αεροσκάφος πέρασε πάνω από τη Σωτηρίτσα ενώ στη θάλασσα εντοπίζονται ίχνη καυσίμων. Οι έρευνες εστιάζονται στη θαλάσσια περιοχή Δερματά και Αγιοκάμπου όπου λανθασμένα, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, εκτιμάται πως κατέπεσε το αεροσκάφος.
Έτσι μετά από ημέρες οι έρευνες δεν καταλήγουν κάπου και ολοκληρώνονται χωρίς τον εντοπισμό αεροσκάφους και πιλότων. Έξι μήνες μετά ένας γιατρός, κυνηγώντας στην ορεινή και δύσβατη περιοχή του «Διαβολορέματος» εντοπίζει τα συντρίμμια του αεροσκάφους, «βόρεια» της Αγιάς, σε μια περιοχή «ανεξήγητα» εκτός πορείας και γι’ αυτό και δεν ερευνήθηκε.

Ο Λαρισαίος Μιχάλης Πανέτσος δημιούργησε βίντεο με Drone.

Δείτε το:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here