Ενημέρωση και πρόληψη η ασπίδα της υγείας

321

Σημαντικές δράσεις οργανώνονται για το επόμενο διάστημα από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με ένα σύνολο φορέων και δομών του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προσπαθώντας με έναν ολιστικό τρόπο να αντιμετωπιστούν θέματα υγιεινής και υγείας των κατοίκων Ρομά της Νέας Σμύρνης. Στις μελλοντικές δράσεις συμπεριλαμβάνεται η εμβολιαστική εκστρατεία των ενηλίκων άνω των 60 ετών και των ευάλωτων ομάδων υγείας (στεφανιαίοι ασθενείς, διαβητικοί κ.α.) όπως και ενημερωτικές ομιλίες με στόχο την πρόληψη σε θέματα υγείας, από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων.
Παράλληλα, στη φαρέτρα της ιατρικής περίθαλψης, έρχεται να προστεθεί τις τελευταίες εβδομάδες η πιλοτική λειτουργία του Οδοντιατρείου μέσα στην κοινότητα των Νταμαρίων, Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστούν και οι εκπαιδευτικές δράσεις που έκαναν την δυναμική τους εμφάνιση από πέρυσι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τα τμήματα αλφαβητισμού, από το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά, με στόχο την ένταξη και την κοινωνικοποίηση του πληθυσμού.
Να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα ατομικής υγιεινής και υγιεινής στόματος, όπως επίσης και σε θέματα αντισύλληψης και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, με ομιλίες σε μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και των τμημάτων αλφαβητισμού, από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αποκορύφωμα των προσπαθειών αποτελεί η συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, που καταγράφει τα σωματομετρικά στοιχεία των παιδιών και μετά τον έλεγχο των ατομικών τους βιβλιαρίων προχωρούν στον εμβολιασμό τους.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here