Η ΕΜΑΚ διέσωσε ταύρο στο Αργυροπούλι

453

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση δεκάδων ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας καθώς και πυροσβεστών αφού κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό έναν ταύρο που εγκλωβίσθηκε σε χαράδρα, στην περιοχή «Χατζηκουτάρη» πάνω από το Αργυροπούλι Τυρνάβου.

Μετά από ολοήμερη και εξαντλητική προσπάθεια, η επιχείρηση διάσωσης του υπέρβαρου ζώου στέφθηκε με επιτυχία. Με τον ιδιοκτήτη – κτηνοτρόφο να τονίζει την ικανοποίησή του για την ευτυχή κατάληξη των προσπαθειών καθώς είχε προμηθευτεί τον ταύρο αντί χιλιάδων ευρώ από τη Λυών της Γαλλίας.

Ο ταύρος, το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με εκτιμήσεις κτηνοτρόφων φαίνεται πως κυνήγησε σκυλιά με αποτέλεσμα να κατέβει στη χαράδρα, όπου τελικά και εγκλωβίσθηκε σε ένα βάθος 500 μέτρων, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ο κτηνοτρόφος αδυνατώντας να τον ανασύρει στην κορυφή ζήτησε την παρέμβαση της Πυροσβεστικής και τη συνδρομή των αιρετών, με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται στις 6 προχθές το απόγευμα. Δεκάδες άνδρες προσέγγισαν το τραυματισμένο ζώο ανοίγοντας διάδρομο με σκαπτικά και αλυσοπρίονα και, μετά από πολύωρη και επίπονη προσπάθεια κατάφεραν να ανασύρουν τον υπέρβαρο ταύρο στην κορυφή ο ιδιοκτήτης του οποίου έσπευσε να τον φροντίσει, παρέχοντας τροφή και νερό. Μέρος της επιχείρησης παρακολούθησε και ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός που συνοδευόμενος από τους Απ. Μπίλλη και Χρ. Καλομπάτσιο, βρέθηκε στην περιοχή.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here