Αποχωρούν το Σάββατο οι αγρότες από τους δρόμους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για εχθρικότητα

348

Λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων μετά από τρεις σχεδόν εβδομάδες αύριο το μεσημέρι (12μ), με τους αγρότες να αποχωρούν από τους δρόμους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «εχθρικότητα απέναντι τους, τη στιγμή που τα δίνει όλα στους βιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο».

Μετά την χθεσινή μαραθώνια, αλλά άκαρπη συνάντηση τους με κυβερνητικό κλιμάκιο οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισαν στη χθεσινοβραδινή συνέλευση τους να επιστρέψουν στα χωριά τους, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού με δυναμικό συλλαλητήριο την 1η Μαρτίου, έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, όπου και είναι προγραμματισμένο να δικαστούν, όσοι έλαβαν τις κλήσεις με την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα «η κυβέρνηση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι στέκεται εχθρικά απέναντι στους αγρότες, ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους με πακτωλούς χρημάτων και με ευνοϊκές ρυθμίσεις. Οι αγρότες δίνουν «αγώνα επιβίωσης όχι μόνο φέτος, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά με κάθε μορφή αγώνα, γιατί αυτή η υπόθεση δεν τελειώνει μια κι έξω, δεν είναι υπόθεση ενός μπλόκου. Είναι μακροχρόνιος αγώνας και απαιτείται το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η συμμετοχή στους αγώνες γιατί μόνο έτσι θα έχουμε αποτελέσματα. Η κυβέρνηση δεν απάντησε σε κανένα από τα βασικά μας αιτήματα. Είναι δε προκλητική, καθώς σήμερα ανακοίνωσε το λεγόμενο «πράσινο τέλος» για τη χρήση αρδευτικού νερού, το οποίο υπολογίζεται στα 11-12 ευρώ\στρέμμα. Βάζει όμως και πλαφόν τα 350 λίτρα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το πότισμα της βαμβακοκαλλιέργειας απαιτεί πολύ περισσότερα λίτρα νερού. Άρα θα υπάρξουν και πρόστιμα, δηλαδή επιπλέον επιβάρυνση. Σήμερα όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση που θα λειτουργεί συνδυαστικά με τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σχετικά με το θέμα της χορήγησης της ασφαλιστικής ενημερότητας που ευνοεί τους βιομήχανους.

Πηγή: ypaithros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here