10+1 Αλήθειες για το Γιώργο Κατσιαντώνη

344

1. Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών.

2. Σε ηλικία 27 ετών εκλέχτηκε Βουλευτής στην Πολιτεία του New Hampshire με την κυβέρνηση Ομπάμα, όπου υπηρέτησε για 3 θητείες.

3. Ασχολείται ενεργά με τα ζητήματα της Ομογένειας, ενώ υπήρξε και μέλος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού(Πα.Δ.Ε.Ε). Μάλιστα ως Βουλευτής, πριν από ένα χρόνο, με δική του πρωτοβουλία, έφερε στη Λάρισα Έλληνες Ομογενείς πολιτικούς, από τέσσερα σημεία του πλανήτη, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, «επενδύοντας» στη συνεργασία τους και τη στήριξή τους, μέσα από τη συνάντησή τους με φορείς της πόλης.

4. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Σαμόλαδου, γεωπόνο στο επάγγελμα, που παράγει φυτά και τα πουλάει στις λαϊκές αγορές. Μαζί έχουν ένα γιο, 3.5 ετών σήμερα.

5. Συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις του τόπου του, τρέχοντας στο Run Greece και χορεύοντας στο ξακουστό καρναβάλι του Τυρνάβου.

6. Αγαπάει τον παραδοσιακό χορό, και είναι μέλος της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χωρών με την οποία έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες για να προβάλλει τον πολιτισμό του τόπου του.

7. Θα έκανε τα πάντα για τα παιδιά, και το δείχνει με κάθε τρόπο, όπως τα Χριστούγεννα που ντύθηκε Άγιος Βασίλης και μοίρασε δώρα στους μικρούς ασθενείς της παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

8. Έγινε εθελοντής δότης του μυελού των οστών μέσα από το σωματείο που ιδρύθηκε στη μνήμη του αδερφού του ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα, Δημήτρη, το Save Μ.ΟΡ.Α.Σ, που κάνει εκστρατεία ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

9. Αγαπάει το πρωινό ξύπνημα, και τον καφέ με νέους αλλά και μεγαλύτερους σε στέκια της γειτονιάς του, πριν ξεκινήσει το «τρέξιμο» για τα ζητήματα του Νομού.

10. Οι παρεμβάσεις του ως Βουλευτή της Ν.Δ, ξεκινούν από την «καρδιά» των προβλημάτων. Από το χωράφι και τον πολίτη, και όχι από το γραφείο του και την καρέκλα.

10+1 Είναι ευαισθητοποιημένος απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αφού και ο ίδιος έζησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, λόγω του αείμνηστου πατέρα του που έπασχε από αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here