Λαρισινό καλοκαίρι, το μοναδικό!

623

Καλοκαιράκι… Ακρογιαλιά, ρακέτα, άρωμα καρύδας και υψηλή θερμοκρασία! Η αγαπημένη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους,  είναι εποχή χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Βέβαια, αν ζεις στην Λάρισα, το καλοκαίρι έχει μερικά στοιχεία που σπάνια τα βρίσκεις αλλού. Είπαμε, μερικές φορές είμαστε σαν τους  Γαλάτες  για τους υπόλοιπους! Παρακάτω λοιπόν, θα διαβάσεις μερικά πραγματάκια που κατ’ εμέ θα έπρεπε να είναι ΠΟΠ σαν την φέτα,  ένα πράγμα!

  1. Η Λάρισα δεν είναι παραθαλάσσια κι όμως οι κάτοικοι της αρχίζουν να μαυρίζουν από τον Μάιο. Οι Λαρισαίοι αγαπούν τις παραλίες και το δείχνουν από πολύ νωρίς. Βέβαια, μερικές φορές, το μαύρισμα μπορεί να είναι χωραφιού-τατουάζ φανέλα- αλλά αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία!
  2. Ο Λαρισαίος θεωρεί ότι ο Πλαταμώνας είναι τα θερινά ανάκτορα του! Είναι τόσο βαθιά μέσα στο DNA μας τα παραλία της Πιερίας που τα θεωρούμε δικά μας! Δεν ξέρω βέβαια, τι γνώμη έχουν οι Κατερινιώτες γι αυτό!
  3. Λαρισινό καλοκαίρι χωρίς κλαρίνο δεν γίνεται! Από την μια, με το που ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, όλοι παντρεύονται… Και κάνουν γλέντια… Με κλαρίνα, προφανώς! Και από την άλλη έχουμε σχεδόν κάθε ΣΚ  και από ένα πανηγύρι ή αντάμωμα ή χορό… Και πάλι κλαρίνα! Μην ρωτάς γιατί… Βγάλε το μαντίλι και μπες στο χορό!
  4. Οι πάγκοι με τα καρπουζιά σε κεντρικούς δρόμους. Θες καρπούζι; Κάνε στην άκρη και πάρε! Απλά πράγματα!
  5. Και για το τέλος άφησα το προφανές! Η απίστευτη ζέστα που μόνο εμείς ξέρουμε να αντέχουμε! Οι υπόλοιποι νομίζουν ότι θα πεθάνουν επειδή έχει 38 βαθμούς Κελσίου!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ