Λάρισα: Ξέφρενο γλέντι με τα «μπουλούκια» – ΦΩΤΟ

889

Με μπουλούκια και με μεγάλο γλέντι γιορτάστηκε και φέτος, για πέμπτη χρονιά, το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς στη Λάρισα. Πλήθος κόσμου με σύμμαχο τον καλό καιρό απόλαυσαν το παραδοσιακό γλέντι στην Κεντρική πλατεία.

Νωρίτερα, η ορχήστρα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, είχε κάνει τη δυναμική έναρξη των δρώμενων, προαναγγέλλοντας την άφιξη των καρναβαλιστών στο κέντρο.

Οι θίασοι των μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά.

Έκαναν στάσεις σε πεζόδρομους και πλατείες, ενώ στην πλατεία Ταχυδρομείου παρουσίασαν χορούς και αναπαραστατικά έθιμα, για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με τον βιρτουόζο του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, τον κορυφαίο ερμηνευτή του παραδοσιακού τραγουδιού Αντώνη Κυρίτση και επταμελή κομπανία.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τους: Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο, Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογο Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, Μ.Ε.Σ. Πέρα Μαχαλά, Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων και Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here