Η Λάρισα του Πολιτισμού… (ΒΙΝΤΕΟ)

942

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων κάνει απολογισμό για τα πολιτιστικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα.

Δείτε την ανάρτηση στα Social Media αλλά και το βίντεο για τη Λάρισα του Πολιτισμού!

“Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια κι ούτε που… το καταλάβαμε! Γιατί ήταν «γεμάτα», δημιουργικά. Μαζί καταφέραμε πολλά. Κάναμε τούτη την πόλη καλύτερη. Μια πόλη της συνέργειας, της συνύπαρξης, της συνεύρεσης.

Με βάση μας, τον Μύλο του Παππά, καθιερώσαμε νέους θεσμούς, εξελίξαμε τους παλιούς, και κάθε μήνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα σε αυτή την πόλη, κάτι αξιόλογο, ενδιαφέρον και όμορφο συμβαίνει.
Λάρισα, πόλη του Πολιτισμού.

Ενδεικτικά, τον Σεπτέμβριο ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών και ο Ιπποκράτης η Αέναη επιστροφή, τον Οκτώβριο το Φεστιβάλ Thessaly Science Festival, τα Χριστούγεννα το Πάρκο των Ευχών, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Σύνθεσης και το Μουσικότροπο, τον Μάρτιο το LAComics Festival και το Φεστιβάλ Open Nights, το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου και το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, τις Απόκριες τα Μπουλούκια, τον Απρίλιο ο Μύλος χορεύει και η Εβδομάδα Αστρονομίας, τον Μάιο το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, τον Ιούνιο το Φεστιβάλ Πηνειού, τον Ιούλιο το Φεστιβάλ Κλασικής μουσικής δωματίου, όλο το καλοκαίρι παραστάσεις και συναυλίες στο Κηποθέατρο, κάθε χρόνο το ανέβασμα μιας όπερας με τη Συμφωνική μας Ορχήστρα, μετακλήσεις καλλιτεχνών από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό υψηλής αισθητικής, εκθέσεις, sleepover, συνέδρια, μουσικές στο δρόμο, κινηματογραφικές προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα στα Μουσεία μας, παραστάσεις από την Παιδική, Πειραματική και Κεντρική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, θεατρικό εργαστήρι, Θεατρική Άνοιξη και Φθινοπωρινές Συναντήσεις, Χορωδιακά φεστιβάλ, συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς των καλλιτεχνικών σχημάτων μας, διακρίσεις και βραβεία και τόσα άλλα…

Συνεργάτες μας, όλοι οι πολιτιστικοί, κοινωνικοί, αθλητικοί, επιστημονικοί φορείς και το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια αλλά και την αλληλεγγύη, επιδιώξαμε και πετύχαμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, την κοινωνική συνοχή, την ελεύθερη έκφραση.

Γιατί ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και υποχρέωση του καθενός.”

https://www.facebook.com/LarissaCulture/videos/351479355475516/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ