Λάρισα: Νέα σύλληψη για ρύπανση από τυροκομείο

718

Στη σύλληψη ενός 29χρονου Λαρισαίου, προσωρινά υπεύθυνου τυροκομικής μονάδας, προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ μετά από έλεγχο κλιμακίου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Έπειτα από καταγγελία, κλιμάκιο υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος πραγματοποίησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που εδρεύει στη Νέα Λεύκη του Δήμου Κιλελέρ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 29χρονος υπεύθυνος της Μονάδας, κατηγορούμενος για ρύπανση του περιβάλλοντος.

Οι υπάλληλοι του κλιμακίου εντόπισαν σωλήνα να ρίχνει λύματα από τον βιολογικό καθαρισμό του τυροκομείου στον χείμαρρο Γκουσμπασανιώτη.

Ο Γκουσμπασανιώτης δέχεται τα νερά του χειμάρρου Νεμπεγλεριώτη και μέσω της Λάρισας καταλήγει στον Πηνειό, στο ύψος της Νέας Σμύρνης.

Η συγκεκριμένη μονάδα είχε εντοπιστεί και παλαιότερα να ρυπαίνει την περιοχή θάβοντας τυρόγαλο στο υπέδαφος το οποίο ξαφνικά άρχισε να αναβλύζει στα γύρω χωράφια προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Ο 29χρονος αφέθηκε τελικά ελεύθερος μέχρι να ταυτοποιηθούν τα δείγματα του ελέγχου. Σε δηλώσεις του μετά το νέο κρούσμα (σ.σ. είχε προηγηθεί προ ημερών ανάλογη περίπτωση στην Ελασσόνα) ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία του λαού και απείλησε τους παραβάτες ότι το επόμενο βήμα θα είναι το λουκέτο.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ