Λάρισα: Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα πορτρέτα των παιδιών τους

735

Πώς ένας ερασιτέχνης ζωγράφος κατάφερε να… φάει με τα παιδιά του παρά τους περιορισμούς της πανδημίας

Επιστράτευσε το ταλέντο του στη ζωγραφική και κατάφερε στο εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων να έχει κοντά του αγαπημένα του πρόσωπα, αν και στην πραγματικότητα εκείνα βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Με την πράξη του αυτή ο κύριος Δημήτρης Κλέτσας από τη Λάρισα έκανε μια ευχάριστη έκπληξη στη σύζυγο του Τασούλα, η οποία εκεί που υπολόγιζε πως θα έβαζε δυο σερβίτσια στο τραπέζι της τελικά το στόλισε κανονικά λες και κοντά τους ήταν και τα δυο τους παιδιά με τους συντρόφους τους.

Όπως εξηγεί ο ερασιτέχνης ζωγράφος στο protothema.gr την απόφαση αυτή την πήρε την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να ετοιμαστούν τα πορτρέτα των «επίσημων» καλεσμένων του:

«Το μεσημέρι των Χριστουγέννων ήταν όλα έτοιμα. Η γυναίκα μου ενθουσιάστηκε, ενώ στην επικοινωνία που είχαμε με το παιδιά μας το χάρηκαν πάρα πολύ. Ως ερασιτέχνης ζωγράφος είχα να κάνω πορτρέτο τουλάχιστον 50χρόνια, αλλά εντάξει για τον χρόνο που είχα μπροστά μου πιστεύω πως καλά τα κατάφερα. Ήξερα εδώ και μέρες πως εξαιτίας του ιού δεν θα καταφέρει κανένας να μας επισκεφτεί κι έτσι σκέφτηκα ένα δικό μου τρόπο για να τους έχουμε κοντά».

trapezi2

Για οδηγό του στην όλη καλλιτεχνική του προσπάθεια ο κ.Κλέτσας είχε τις φωτογραφίες των τεσσάρων αγαπημένων του προσώπων, που τον βοήθησαν ώστε να αποτυπώσει με το κάρβουνο καλύτερα τα χαρακτηριστικά τους στην ακουαρέλα:

«Το βασικό υλικό είναι το κάρβουνο, ωστόσο χρησιμοποίησα κι άλλα προκειμένου το αποτέλεσμα να μου αρέσει περισσότερο. Όταν τα παιδιά μου είδαν τι είχα κάνει πραγματικά ενθουσιάστηκαν. Ο γιος μου μάλιστα θέλησε τις φωτογραφίες να τις μοιραστεί με τους φίλους του στο facebook και όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here