Λάρισα: Μπαράζ ακυρώσεων γάμων μέχρι και τον Σεπτέμβριο – Για ολική καταστροφή μιλούν οι επαγγελματίες

223

Της Λένας Κισσάβου

Ακυρώθηκαν στη Λάρισα, όλοι οι γάμοι που είχαν προγραμματιστεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που θα γίνουν σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Για «ολική οικονομική καταστροφή» μιλούν οι ιδιοκτήτριες/-τες καταστημάτων νυφικών, οι οποίοι μετρούν μεγάλες απώλειες της τάξης του 100% και υποστηρίζουν πως «φέτος το μόνο χρονικό διάστημα που κινήθηκε ο κλάδος, ήταν τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι αρχές Αυγούστου», πριν δεχθούν το «νέο και τελειωτικό χτύπημα» του μέτρου κατά της πανδημίας Covid-19 που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 50 ατόμων.
Ως γνωστόν «Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θεσπίζεται έως τις 24/8, όριο 50 ατόμων σε όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις».
Με τον φόβο επέκτασης του χρονικού διαστήματος της απαγόρευσης, και λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί, τα ζευγάρια ακύρωσαν γάμους που έχουν προγραμματιστεί ακόμη και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, όπως μαρτυρούν οι ακυρώσεις μίσθωσης νυφικών στους οίκους της Λάρισας.
Οι επαγγελματίες του χώρου, καταγγέλλουν ότι θα κινήσουν νομικές διαδικασίες απέναντι στο κράτος για «διαφυγόντα κέρδη» και θα ζητήσουν μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεών τους, ενώ τονίζουν ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο αριθμό των αιτημάτων των πελατών τους για επιστροφή των προκαταβολών που έχουν δώσει για νυφικά και αξεσουάρ γάμου.
«Καταστραφήκαμε ολοσχερώς» δηλώνουν, ενώ σημειώνουν επίσης πως η ασταθής κατάσταση που επικρατεί με τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, δεν τους δίνει ελπίδες να περιμένουν ανάκαμψη και ένα καλύτερο μέλλον.
Η αλματώδης αύξηση των ακυρώσεων γαμήλιων τελετών, δημιούργησε την ανάγκη να αντιμετωπίσουν συλλογικά το φαινόμενο και συγκεκριμένα πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση Λαρισαίων ιδιοκτητών/-τριών οίκων νυφικών, όπου κατατέθηκαν οι πρώτοι προβληματισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να συστρατευθούν μαζί τους και επαγγελματίες από άλλους νομούς της Θεσσαλίας, με στόχο να επεκτείνουν τη συλλογική δράση και την αντίδρασή τους απέναντι στα νέα μέτρα. Παράλληλα, θίγονται επίσης σε μεγάλο βαθμό, από τα νέα μέτρα και όλοι οι επαγγελματίες που εμπλέκονται με όλη τη διαδικασία της κοινωνικής εκδήλωσης του γάμου και συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης, οι φωτογράφοι, οι τυπογράφοι, τα καταστήματα πώλησης μπομπονιερών, μακιγιέρ-μακιγιέζ, κομμωτές-κομμώτριες, ανθοπωλεία κ.ά. Έμμεσα θίγονται και τα καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων, αφού δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια, οι γονείς του ζευγαριού, οι κουμπάροι και οι καλεσμένοι, για την παρουσία τους στο γάμο, τα καταστήματα τροφίμων αφού δεν θα γίνουν τα γαμήλια τραπέζια κ.ά.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here