Κουτσούμπας: Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ ανακουφίζει πραγματικά τον ελληνικό λαό

153

Στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ στάθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, την οποία χαρακτήρισε ως τη μόνη που «ανακουφίζει πραγματικά τον ελληνικό λαό», ενώ σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «η ενίσχυση της φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων και η επέκταση της φοροαπαλλαγής για το μεγάλο κεφάλαιο».

Απευθυνόμενος, επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ, «που σας έπιασε τώρα τάχατες ο πόνος» -όπως είπε, υπενθύμισε ότι ως κυβέρνηση είχε μειώσει τη φορολογία του κεφαλαίου ακόμα και τους τόκους στα διανεμόμενα κέρδη, και «φυσικά, τώρα έρχεται η ΝΔ να επεκτείνει αυτή τη στρατηγική». Επίσης, προέβλεψε ότι «αυτή η πολιτική θα απογειωθεί το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο και της λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Το παρόν και το μέλλον για το ελληνικό λαό και για τους λαούς όλης της Ευρώπης, προδιαγράφεται μαύρο, αν δεν αντιδράσουν, αν δεν βγουν στο προσκήνιο για να καθορίζουν οι ίδιοι τις εξελίξεις», υπογράμμισε -μεταξύ άλλων. Ανέφερε επίσης ότι «όλα τα ζοφερά που προβλέπουν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, θωρακίζονται με νέους ενιαίους μηχανισμούς εποπτείας, δηλαδή με μνημόνια διαρκείας, ακόμη κι αν τυπικά δεν ονομαστούν έτσι».

Επίσης, ανέφερε πως είναι κάλπικη η αντιπαράθεση «μεταξύ Βόρειων “φειδωλών” και Νότιων “γαλαντόμων”», γιατί «κανένα από αυτά τα δύο “στρατόπεδα” κρατών δεν νοιάζεται για τα συμφέροντα των λαών, ούτε καν των δικών τους λαών».

«Όλοι σας έχετε εναποθέσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την προοπτική της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., στα παζάρια των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτήν την πολιτική, ούτε είμαστε μέρος της ευρωΝΑΤΟϊκής “ομοψυχίας” σας.

Στο μόνο που έχουμε εμπιστοσύνη, είναι στη δυνατότητα και το δικαίωμα του λαού να εγγυηθεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, να οικοδομήσει σχέσεις φιλίας κι αλληλεγγύης με τους άλλους λαούς που θέλουν όλοι να ζήσουν ειρηνικά. Η κοινή ανακοίνωση του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας είναι μια σημαντική συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο είπε ότι επιβεβαιώνει το ταξικό αντιλαϊκό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης και στον τομέα της φορολογίας, με «νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα» και «την ίδια στιγμή, που ο ελληνικός λαός υποφέρει από την νέα κρίση, δεν προβλέπετε, παρά μόνο μια προσωρινή διευκόλυνση για φέτος, που τελικά απλά μεταθέτει τα βάρη για την επόμενη χρονιά».

Υπενθύμισε και τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο παρόν νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος.

«Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ έπρεπε να συζητάμε, γιατί αυτή ανακουφίζει πραγματικά τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επιχειρηματίες, τους αγρότες, τον ελληνικό λαό. Να είστε σίγουροι θα ότι μας βρείτε στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τον ελληνικό λαό για την υπεράσπιση των συμφερόντων του», κατέληξε στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here