Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα δεν παίζει με την ασφάλειά της

383

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε πως αναμένεται αλλαγή της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Ανατολικό Αιγαίο και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα παίξει με την ασφάλειά της.

«Η Ελλάδα δεν παίζει με την ασφάλεια της. Αυτό πρέπει να το θεωρεί δεδομένο η Τουρκία» τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ο κ. Κουμουτσάκος.

Στη συνέχεια ο υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε: «Η Ελλάδα όπως προστάτευσε τα σύνορα της στον Έβρο έτσι θα συνεχίσει να προστατεύει την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια της και αυτή θα είναι η ελληνική πολιτική. Η Τουρκία αντί να σκέφτεται με όρους ρεβάνς πρέπει να σκεφτεί με όρους επικοινωνίας διαλόγου και συνεργασίας εφόσον και η ίδια ισχυρίζεται ότι το μεταναστευτικό είναι μια κοινή πρόσκληση».

Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε ωστόσο πως «η αποκλιμάκωση του Έβρου δεν σημαίνει εφησυχασμός»

Από εκεί και πέρα και όσο αφορά το Ανατολικό Αιγαίο, ο υπουργός Μετανάστευσης είπε: «Περιμένουμε μια άλλη συμπεριφορά της τουρκικής ακτοφυλακής στα νερά του Ανατολικού Αιγαίου και μια καλύτερη συνεργασία με την ελληνική ακτοφυλακή και την αστυνομία για την καλύτερη επιτήρηση των θαλασσίων περιοχών όπου δρουν τα κυκλώματα των λαθραίων διακινητών».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ