Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: Στο Δήμο Κιλελέρ ενισχύουμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

326

Για την εξυπηρέτηση των ανήμπορων και ευάλωτων από τον ιό συμπολιτών μας»

Με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε στους Δήμους και στις Περιφέρειες  της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Στο πλαίσιο της ενίσχυσηςτων δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης  και απασχόλησης προσωπικού ΟΤΑ και των νομικών προσώπων τους κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊούCOVID-19 ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με εργαζόμενους που υπηρετούν σε υπηρεσίες που έχουν κλείσει (π.χ παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.) προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολίτες που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν καθώς και οι  άποροι και οι οικονομικά αδύναμοι. Ο Δήμος Κιλελέρ δημιουργεί τηλεφωνικό κέντρο (τηλ: 6940 442021, ώρες λειτουργίας 9:00 -14:00)και ειδική πλατφόρμα στον ιστότοποwww. kileler.gov.grμε σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που έχουν ανάγκη.

Οι υφιστάμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης , οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής:Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους καθώς και των απόρων και οικονομικά αδυνάμων οι οποίοι αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Διεκπεραίωση αιτημάτων τους (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ. Εξυπηρέτηση τους για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους και κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Η καταγραφή σε καταλόγους των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους καθώς και των απόρων και οικονομικά αδυνάμων οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν θα γίνει κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος τους  από τους αρμόδιους υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με την συνεπικουρία και τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στις οποίες κατοικούν οι πολίτες που χρήζουν βοηθείας».

Ο αντιδήμαρχος έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι «η σημερινές εξαγγελίες έρχονται ως συνέχεια της δέσμης μέτρων που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται στο Δήμο Κιλελέρ και τα οποία ανακοίνωσε προ ημερών ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος. Γίνεται διαρκής επίβλεψη των μέτρων ώστε να μην παρουσιαστεί καμία παρέκκλιση από την εφαρμογή τους. Ο Δήμος Κιλελέρ θα συνεχίσει να ενημερώνει τακτικά και έγκαιρα του δημότες  του για τα όποια νέα  προληπτικά μέτρα θα λαμβάνει για την προστασία της υγείας τους ενώ πάντα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους. Ο ιός μας οδήγησε  μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό μας, ιδιαίτερα σε αυτόν που η πανδημία τον βρήκε ανήμπορο και ευάλωτο. Σήμερα, χωρίς χρονοτριβή, με σεβασμό στον πλησίον μας διαμορφώνουμε νέα δεδομένα που βασίζονται στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλοβοήθειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here