Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα μπορεί να φτάσει ψηλά αλλά και μακριά

360

Μια σειρά από σημαντικές επαφές είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη Σαγκάη, στην οποία βρέθηκε για τη διεθνή έκθεση China International Import Expo 2019.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Αθήνα, η μεταφορά εφαρμογών «smart city» που χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στη Σαγκάη, πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και θέματα παιδείας ήταν -μεταξύ άλλων- στην ατζέντα των συζητήσεων του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από τη δημοτική σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης, Δέσποινα Αλεβιζάκη

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, με τον δήμαρχο της  Σαγκάης, Ying Yong, και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ ήταν ομιλητής στο φόρουμ συνεργασίας για τις αδελφοποιημένες με τη Σαγκάη πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι και η Αθήνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντησή του με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τόσο στη Σαγκάη όσο και σε άλλες πόλεις της Κίνας, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τους τομείς στους οποίους έχουν αναπτύξει τις επιχειρήσεις τους με μεγάλη επιτυχία.

Πολύ σημαντική ήταν και η επίσκεψή του στο Shanghai International Studies University, όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη και με φοιτητές του Τμήματος Νέων Ελληνικών Σπουδών, που είναι το πρώτο που ιδρύθηκε σε Πανεπιστήμιο της Κίνας και συγκεντρώνει την προτίμηση πολλών φοιτητών. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να υπάρξει συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων μέσω του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, που ήδη συνεργάζεται με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

«Η Αθήνα μπορεί να φτάσει και ψηλά αλλά και μακριά. Η Αθήνα πρέπει και θα είναι παρούσα σε όλο τον πλανήτη, με εξωστρέφεια και σημαντικές πρωτοβουλίες», τόνισε -μεταξύ άλλων- για τις επαφές που είχε στη Σαγκάη ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here