Κορονοϊός: Ο επαναπατρισμός Ευρωπαίων στο επίκεντρο βιντεοδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

265

Για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επαναπατρισμού των εκατοντάδων χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού θα συζητήσουν αργότερα σήμερα, μέσω βιντεδιάσκεψης, οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συζήτηση αναμένεται επίσης να εξεταστούν οι γεωπολιτικές επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι προσπάθειες να επιβραδυνθεί η ταχύτατη εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο ιός, επισκιάζουν άλλες διπλωματικές πρωτοβουλίες, ανάμεσά τους αυτές που αφορούν τις κρίσεις στη Συρία και στη Λιβύη, μεταξύ άλλων, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ επισήμανε ότι το τρέχον διάστημα, αυτό που προέχει είναι οι προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας.

Πάντως στη σημερινή συζήτηση — είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 11:00 ώρα Βρυξελλών (μεσημέρι ώρα Ελλάδας) — αναμένεται να συζητηθεί επίσης η σχεδιαζόμενη αποστολή της ΕΕ για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που επιβάλλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη από το 2011 αλλά τα τελευταία χρόνια παραβιάζεται κατάφωρα από διάφορες δυνάμεις.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here