Κορονοιός στην Ελλάδα: Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα

581

Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων προκειμένου να προστατευτεί η κοινότητα προχώρησε πριν λίγη ώρα ο κ. Τσιόδρας.

Αρχικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και ειδικά όσους έχουν ανάγκη, σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά. Αυτό το κάνουμε για δυο λόγους. Πρώτον, γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον, γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού, για να προστατέψουμε τους άλλους και να προστατευτούμε δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μια μάχη, το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση. Έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο να τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τα μέτρα της Κυβέρνησης και ενημέρωσε για τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Η εξάπλωση και η διασπορά του νέου κορονοϊού συνεχίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων συνολικά στη χώρα από την αρχή της επιδημίας, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση αυτή τη στιγμή. 11 κρούσματα δεν έχουν σαφές ιστορικό επιδημιολογικής σύνδεσης, είτε ταξιδιωτικό επιδημιολογικής σύνδεσης με άλλο κρούσμα, 9 εκ των οποίων είναι στην περιοχή της Αττικής. 5 συμπολίτες μας νοσούν σοβαρά από τη νόσο και αυτή τη στιγμή είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακούς ελέγχους, μόλις τις τελευταίες 48 ώρες είναι πάνω από 1.000 εργαστηριακοί έλεγχοι οι οποίοι έχουν γίνει στην πατρίδα μας για τον νέο ιό. 47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Μετά από όλα αυτά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα τα εξής περαιτέρω μέτρα για τη μείωση της διασποράς της νόσου στην πατρίδα μας.

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες. Όλη η εστίαση εκτός delivery και take away. Οτιδήποτε έχει καθίσματα. Οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων άθλησης για μεμονομένη άθληση. Τα κέντρα αισθητικής. Παραμένουν ανοιχτά: Τα τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο και ιδιαίτερα ότι αφορά τα τρόφιμα, τους φούρνους, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, τα φαρμακεία, οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα σε αυτούς που νοσούν με σοβαρή ανοσοκαταστολή»

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ