Κοντονής: «Δεν με έχει ενημερώσει κάποιος για τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ»

108

«Ακόμα δεν έχω ενημερωθεί επισήμως από κάποιον για τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής μιλώντας λίγο νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Alpha. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ωστόσο, «αποδέχομαι τη διαγραφή μου.

Αυτή είναι η ποιότητά τους και έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου. Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και αποδέχομαι τη διαγραφή μου, που δεν ξέρω αν έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες. Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα».

Όσον αφορά το γεγονός ότι στην επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται πως ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος, τόνισε ότι «αυτές είναι εκφράσεις πασοκικής έμπνευσης. Θυμίζει δεκαετία ’80 και τα “ο ένας κατέβηκε από το τρένο”. Εκφράσεις από το παρελθόν. Δεν αντλούν κάτι από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν».

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνει πως συναντήθηκε την Δευτέρα με τον κ. Τσίπρα και του ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Συζητήσαμε και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την Κεντρική Επιτροπή. Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα.

Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο Facebook, με προσωπικές επιθέσεις. Εννοώ όλους αυτούς που με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της Αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου. Με άκουσε και έφυγα. Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «προσωπικά, δεν έχω εκφράσει άποψη ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την κατάρτιση του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. που ψηφίστηκε λίγο πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές). Είχα εκφράσει όμως τον φόβο μου ότι αυτή την κατάργηση θα τη βρούμε μπροστά μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here