Κόκκαλης στον ΕΛΓΑ: Πληρωμές από βδομάδα για το υπόλοιπο 30% του ’18 – Θα αποζημιωθούν και τα αμύγδαλα

319

Ευχάριστες ειδήσεις επιφύλασσε η επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψηφίου βουλευτή Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» κ. Βασίλη Κόκκαλη, στον ΕΛΓΑ της Λάρισας.

Στην συνάντηση με τον προϊστάμενο του ασφαλιστικού φορέα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις συνεχόμενες φυσικές καταστροφές του τρέχοντος έτους, η πορεία των εκτιμήσεων καθώς και η εξέλιξη των παλαιότερων προγραμμάτων  ΠΣΕΑ.

Συγκεκριμένα:

Για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς για το έτος 2019 έχει δοθεί εντολή με το υπ. αριθμ. Πρωτ. 793/98300/07-05-2019 από την Δνση Αγροτικής Πολιτικής, Τεκμηρίωσης και Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Στατιστικής και Τεκμηρίωσης του ΥΠΑΑΤ στις κατά τόπους ΔΑΟΚ για την αποστολή στοιχείων που επιβεβαιώνουν την μείωση της παραγωγής καλλιέργειας Αμυγδάλου για το έτος 2019, ώστε να γίνει η ένταξη στο πρόγραμμα de minimis

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πληρωθεί στους παραγωγούς το υπόλοιπο 30% οφειλομένων φυτικού και ζωικού κεφαλαίου έτους 2018.

Για τις χαλαζοπτώσεις σε Φάρσαλα , Δαμάσι  και Ολυμπιάδα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί και με άλλους εκτιμητές το κλιμάκιο κατόπιν ολοκλήρωσης των δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς.

Για το πρόγραμμα ΠΣΕΑ  2017 σε ελιές και ροδιές έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πορισμάτων για τους Δήμους Φαρσάλων, Λάρισας και Κιλελέρ και τον επόμενο μήνα θα κοινοποιηθούνε  στους Δήμους.

Για το πρόγραμμα ΠΣΕΑ 2017 σε αμύγδαλα για την Περιφερειακή ενότητα Λάρισας έχει σταλεί στο εθνικό τυπογραφείο η υπουργική απόφαση ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να έχει πάρει ΦΕΚ και τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν οι δηλώσεις από τους παραγωγούς.

Για το πρόγραμμα ΠΣΕΑ 2016 της πυρκαγιάς των Γόννων έχουν γίνει περί τις 20 δηλώσεις αποκατάστασης από παραγωγούς οι οποίες  θα εξετασθούν από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στο προσεχές διάστημα.

Με την υπ. Αρίθμ. 176/13-12-2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ έχει εγκριθεί η διενέργεια διαγωνισμού για την αλλαγή του κανονισμού ΕΛΓΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here