Κλεοπάτρα Λαγκουβάρδου: Η Λαρισαία blogger με τους 21.000 ακόλουθους στο Instagram

2296

Συνέντευξη στην Στέλλα Καρατζόγλου

Πως μπορούν να συνδυαστούν ένα πτυχίο ιστορικού με κατεύθυνση στην λαογραφία, οι σπουδές στο κλασσικό πιάνο και οι 21.000 ακόλουθοι στο Instagram; Απ’ ότι φαίνεται εύκολα, μιας και  η Κλεοπάτρα Λαγκουβάρδου έχει βρει την χρυσή τομή και τα τελευταία χρόνια, κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Είναι μόλις 25 ετών, γέννημα θρέμμα Λαρισαία και έχει καταφέρει να κάνει αίσθηση στον χώρο του ελληνικού ίντερνετ και να φέρει στην Λάρισα το blogging. Βέβαια, επειδή είναι ανήσυχο πνεύμα δεν έμεινε εκεί… Ασχολείται επαγγελματικά με το plus size modelling, αφού πολύ γνωστές εταιρείες την επιλέγουν να διαφημίσει τα ρούχα τους. Η Κλεοπάτρα, είναι ένα κορίτσι της εποχής της, που κυνηγάει το όνειρο της και προσπαθεί να ξεκολλήσει από ταμπέλες και στερεότυπα… Και αν κάποιος θεωρεί, ότι η ομορφιά δεν πηγαίνει πακέτο με την οξυδέρκεια, η παρακάτω συνέντευξη θα του αποδείξει πόσο λάθος κάνει.

Αρχικά, πως σου ήρθε η ιδέα να δραστηριοποιηθείς στον χώρο του blogging και πόσο καιρό έχεις το blog;

Όλα  πήραν σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2016. Η αρχική ιδέα ήταν να ξεκινήσω να «μιλάω» για την ομορφιά (καλλυντικά, συμβουλές κτλπ), επιστρέφοντας με την αποπεράτωση των σπουδών μου στη Λάρισα, αλλά επειδή θέλω  να πιστεύω  πως ο γραπτός λόγος με «αγαπά» πιο πολύ από ότι η εικόνα (βλέπε YouTube), το εγχείρημα υλοποιήθηκε με τη μορφή του site, του παιδιού μου, του itshisandhers.com.

Με τη κατάλληλη στήριξη από το περιβάλλον μου λοιπόν, γεγονός για το οποίο είμαι ευγνώμων, αλλιώς δεν θα είχε ξεκινήσει τίποτα, τον Αύγουστο το 2016 ανέβηκε το πρώτο μου άρθρο στο site, ξεκινώντας ένα κεφάλαιο για το οποίο είμαι πολύ περήφανη, αυτό του blogging.

Είναι δύσκολο για σένα να το κάνεις από την Λάρισα, μιας και όλοι οι συνάδελφοι σου βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις και είναι πιο εύκολο να έρχονται σε επαφή με εταιρίες κλπ;

Σαφέστατα και υπάρχουν δυσκολίες  λόγω  επαρχίας. Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο, το οποίο έχει να κάνει αναφορικά με τα events των καινούριων λανσαρισμάτων διάφορων εταιρειών, στα οποία δυστυχώς λόγω απόστασης δεν μπορώ να παρευρίσκομαι (τουλάχιστον όχι πάντα). Από εκεί και  πέρα σίγουρα δεν «μένω  πίσω» στην ενημέρωση, αφού προσπαθώ να έχω πάντα υλικό (δελτία τύπου, φωτογραφικά ντοκουμέντα κτλπ) για να δίνω το καλύτερο δυνατό (ενημερωτικό) αποτέλεσμα σε όσους  μου χαρίζουν τον χρόνο τους για να με διαβάσουν. Η επικοινωνία με τις εταιρείες  πάντως, επιτυγχάνεται και εξ ’αποστάσεως  με αρκετή επιτυχία, αφού στη τελική, η συνεννόηση είναι αυτή που θα βοηθήσει στο αν θα κλειστεί μία συνεργασία, ή όχι.

Πόσο εύκολο ήταν να αποκτήσεις τόσο μεγάλο κοινό στο Instagram; Και για ποιο λόγο πιστεύεις ότι σε ακολουθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

 «Τρέχοντας» το Instagram με «σωστό», κατ’ εμέ, ρυθμό τα τελευταία 3 χρόνια σχεδόν, θα σου πω πως σίγουρα δεν είναι εύκολο. Το κοινό θέλει καθημερινή «επαφή», υλικό ωραίο, που να το ικανοποιεί αισθητικά για τα δευτερόλεπτα που θα περάσει από το feed του, ή που θα του δημιουργήσει κάποιο «συναίσθημα». Αναφορικά με το γιατί με ακολουθούν, θα σου πω ότι δεν ξέρω ακριβώς, μπορεί να είναι για τους διαγωνισμούς, μπορεί για όσα δείχνω, μπορεί για χίλιους λόγους. Αυτό που θα ήθελα όμως να πετύχω, είναι η «ταύτιση» μέχρι κάποιο βαθμό, για να καταλάβει ο κόσμος  πως αφενός η τέλεια ινσταγκραμική ζωή δεν υπάρχει και αφετέρου, πως όλοι έχουμε δικαίωμα στην ομορφιά και είμαστε μοναδικοί με τον δικό μας, υπέροχο τρόπο.

Θεωρείς πως τέτοιου είδους δραστηριότητες  είναι η δουλειά του μέλλοντος;

Η αλήθεια είναι  πως δεν μπορώ να θεωρήσω  το Instagram δουλειά, σε μία Ελλάδα  μου μαστίζεται από κρίση και  που όλα είναι αμφίρροπα. Δεν μπορώ  να φανταστώ  π.χ. μία οικογένεια να ζει από τα «εισοδήματα» των socials, ειδικά από τη στιγμή που το κοινό και οι προτιμήσεις  του αλλάζουν πολύ γρήγορα, όπως  γενικότερα και η αγορά. Σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ως κάτι συμπληρωματικό, σαν «δεύτερο» ή ακόμα και «τρίτο» επάγγελμα αλλά δεν θεωρώ πως θα πρέπει να εναποθέτονται  πολλές «ελπίδες» για βιοπορισμό, τουλάχιστον αποκλειστικά.

Εκτός από blogger, είσαι και μοντέλο. Πόσο εύκολο είναι για ένα κορίτσι που δεν ανήκει στον μέσο όρο να σπάσει τα στερεότυπα και να προβάλλει κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου όμορφο;

Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν σου χαρίζεται. Τα στερεότυπα είναι βαθιά ριζωμένα στη νοοτροπία μας, γεγονός  που όσοι παλεύουμε για να αλλάξει, τείνουμε πολλές φορές (συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου μέσα) να απογοητευόμαστε. Στην Ελλάδα έχουμε το «κακό» να υιοθετούμε στεγνά μόδες και τάσεις , μη δίνοντας την ευκαιρία σε κάτι που δεν μας είναι τόσο οικείο, να μας δείξει τι μπορεί να προσφέρει. Ακριβώς με αυτό το σκεπτικό, η  Ελλάδα δεν είναι τόσο «δεκτική» αναφορικά με το Plus Size, δημιουργώντας ταμπέλες. Αυτό που με χαροποιεί όμως, εκείνες τις στιγμές που «απογοητεύομαι» είναι ότι μεγάλη μερίδα κοινού, που δεν τολμούσε να φορέσει κάτι, που δεν ένιωθε καλά με το σώμα της, που κρυβόταν μία ζωή για να μην τη δουν, που δεν απολάμβανε το μπάνιο στη παραλία το καλοκαίρι με άνεση, που, που, που, βρίσκει «στήριγμα», παίρνει ώθηση μα από το δικό μου υλικό, μα από άλλες κοπέλες που κάνουμε το ίδιο πράγμα και προσπαθεί με μικρά βήματα κάθε φορά, να χτίσει αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό.

Από τη στιγμή που έχουμε την υγεία μας, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο όλων, ας αγαπήσουμε τους εαυτούς μας! Αυτή η ταύτιση λοιπόν και αυτή η χαρά είναι κάτι ανεκτίμητο! Σημαντικό δε, είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν εταιρείες πλέον, που κάνουν σημαντικά βήματα, φέρνοντας ισορροπία στην αγορά και δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ντύνονται όπως θέλουν.

Ποιο είναι το ιδανικό μέρος στη Λάρισα για ωραίες φωτογραφίες;

Ως λάτρης  της minimal αισθητικής και της αρχιτεκτονικής που διαθέτει, φυσικά και θα  πω την Πινακοθήκη / Μουσείο Κατσίγρα. Είναι ένα κτίριο άρτιας αισθητικής (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) το οποίο δίνει πολλές  προοπτικές  για ωραίες λήψεις.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Ευχηθείτε μου καλή τύχη για το μεταπτυχιακό που «κυνηγάω» αρχικά! Από εκεί και  πέρα,  φυσικά δεν θα σταματήσω να «τρέχω» το blog μου κτλπ, απλά όπως κάθε νέο κεφάλαιο σηματοδοτεί αλλαγές, έτσι θα αλλάξουν και αρκετά  «σημεία» στη γενικότερη  πορεία των socials & του blog. Φυσικά η συμπρωτεύουσα θα μου προσφέρει άλλο αέρα έμπνευσης και δημιουργικότητας  (θέλω να πιστεύω), τον οποίο σκοπεύω να φέρω  τόσο στη Λάρισα, όσο και στο περιεχόμενο που θα δημιουργώ.

Δείτε την δουλειά της Κλεοπάτρας: Site: itshisandhers.com, Instagram: https://www.instagram.com/cleopatra_black/ Facebook Page: https://www.facebook.com/Hx2com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ