ΚΚΕ(μ-λ): Διεκδικούμε το δικαίωμα σε ζωή-περίθαλψη-εκπαίδευση-δουλειά-δημοκρατικά δικαιώματα

215

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3, ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος! Διεκδικούμε το δικαίωμα σε ζωή-περίθαλψη-εκπαίδευση-δουλειά-δημοκρατικά δικαιώματα!Συνεχίζουμε γιατί ο ένας χρόνος πανδημίας μας βρίσκει να θρηνούμε πάνω 7.000 νεκρούς, ενώ οδεύουμε προς τη κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καταγγέλλουν ότι ασθενείς διασωληνώνονται σε διαδρόμους και γίνεται διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ.
Αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτήν την τραγική έκβαση είναι η εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας, που άφησε ανοχύρωτο και απροστάτευτο το λαό, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο υγειονομικής προστασίας. Που, σε συνθήκες πανδημίας, έκλεισε τμήματα και πτέρυγες νοσοκομείων, ξεχαρβάλωσε τα τελευταία υπολείμματα της πρωτοβάθμιας υγείας και μείωσε δραστικά, κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα κονδύλια για την υγεία στον πρόσφατο κρατικό προϋπολογισμό. Που θυσίασε τους «ήρωες» της πρώτης γραμμής, αφήνοντάς τους χωρίς εφεδρείες, να λιώνουν σε εξαντλητικά, απάνθρωπα ωράρια, με απλήρωτες εφημερίες μηνών, αριθμώντας εκατοντάδες κρούσματα και θρηνώντας δεκάδες νεκρούς.
Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δομές υγείας, μαζικά τεστ, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.
Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε ο λαός να μετακινείται με ασφάλεια στα ΜΜΜ, χωρίς να συνωστίζεται σαν τις σαρδέλες. Γιατί διεκδικούμε ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλο το λαό.
Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που πετάει τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημιουργεί αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια για την πειθάρχηση της νεολαίας. Γιατί διεκδικούμε δωρεάν εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς για όλα τα παιδιά.
Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα που έχει μετατρέψει τους εργαζομένους σε σύγχρονους δούλους. Γιατί διεκδικούμε να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Γιατί διεκδικούμε την ανατροπή του νόμου που καταστρατηγεί το δικαίωμα στην απεργία. Γιατί διεκδικούμε συνδικαλιστικές ελευθέριες, 8ωρο, σταθερή δουλειά και μισθούς στο κόστος ζωής.
Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε την ανατροπή του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την κατάργηση των προστίμων, των διώξεων και των απαγορεύσεων. Γιατί διεκδικούμε δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθέριες ενάντια στη κρατική τρομοκρατία και καταστολή, ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.
Συνεχίζουμε γιατί διεκδικούμε την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής του συστήματος που, στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, θυσιάζει ζωές και δικαιώματα.
Συνεχίζουμε για να μην επιτρέψουμε η οργή και η αγανάκτηση, το ξέσπασμα του τελευταίου διαστήματος, να εκτονωθεί σε αδιέξοδες και ανώδυνες για το σύστημα λογικές συμβολικών ενεργειών ή να επενδυθεί σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες που παροπλίζουν το λαό σπέρνοντας την απογοήτευση. Συνεχίζουμε γιατί η πραγματική δύναμη του λαού βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα και της ανυποχώρητης πάλης, της αντίστασης και της διεκδίκησης.
Στο δρόμο, λαέ, μπορείς να τους νικήσεις – δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here