Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους βουλευτές που δεν δίνουν μέρος του μισθού στο κόμμα

242

Εν μέρει κλειστή θα είναι η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα θέματα που θα συζητηθούν προκαλούν προστριβές και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ήθελε τα όσα ακουστούν να βγουν παραέξω. Αρχικά τον λόγο θα πάρει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και αυτό θα είναι το μόνο κομμάτι που θα δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα.

Εκεί ο τέως πρωθυπουργός θα κάνει εκτενή αναφορά στα ελληνοτουρκικά και θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για μια σειρά από θέματα όπως είναι το μεταναστευτικό και η υπόθεση με το βιογραφικό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Όταν όμως κλείσουν οι κάμερες η κουβέντα θα πάει σε περισσότερο ζέοντα εσωκομματικά ζητήματα όπως είναι το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται επιδεικτικά να δώσουν το 40% του μισθού τους στο κόμμα, αλλά και να διαθέσουν υπέρ του μηχανισμού τη μια από τις δύο θέσεις επιστημονικών συνεργατών και τη μια από τις τρεις θέσεις αποσπασμένων υπαλλήλων που έχει ο καθένας στο γραφείο του, όπως είχε αποκαλύψει αρχές Νοεμβρίου το newsbeast.gr.

Οι συνεπείς βουλευτές που ακολουθούν τις εντολές νιώθουν αδικημένοι γιατί κάθε μήνα καταθέτουν πλέον στο κόμμα γύρω στα 700 με 1.000 ευρώ επιπλέον από αυτά που ήδη τους κρατάνε (τα οποία είναι σχεδόν άλλα τόσα), ενώ στερούνται και δύο ακόμη άτομα που θα είχαν στο γραφείο τους υπό άλλες συνθήκες – έναν επιστημονικό συνεργάτη και έναν αποσπασμένο δημόσιο υπάλληλο. Την ίδια ώρα μάλιστα που οι άλλοι ‘σύντροφοι»… σφυρίζουν αδιάφορα. Αν και ο κ. Τσίπρας έχει στείλει επιστολή με την οποία καλεί τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να συμμορφωθούν, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα απ’ όλους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here