Κατσιαντώνης σε κυβέρνηση: Υπό την ανοχή σας, “ξέφραγα αμπέλια” τα σχολεία

525

Την ανοχή της κυβέρνησης στην “ασύδοτη ελευθερία” της παραβατικότητας σε σχολεία της χώρας, εξαιτίας των ελλιπών συνθηκών φύλαξης, επισημαίνει με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, αναφερόμενος και στην πρόσφατη διάρρηξη σε σχολεία της Λάρισας.

“Προκαλεί οργή και αγανάκτηση για όλους μας η απαράδεκτη ανομία στα σχολεία, με πιο πρόσφατο γεγονός τη διάρρηξη στο 19ο και 24ο Δημοτικό σχολείο, όπου οι δράστες αλώνισαν ανενόχλητοι, αρπάζοντας υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και κάμερες. Έτσι προστατεύετε εσείς τους μαθητές; Έτσι διασφαλίζετε το συνταγματικό δικαίωμα στην εκπαίδευση;”

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζητά να γίνουν… πράξη οι εξαγγελίες περί του περιβόητου εδώ και ένα χρόνο Ειδικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Ελληνική αστυνομία για την εξασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας και την απρόσκοπτη λειτουργίας των σχολείων της χώρας, ενεργοποιώντας και τους “αστυνομικούς της γειτονιάς”, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία των μαθητών , με τη φύλαξη των εκπαιδευτικών συγκροτημάτων επί 24ώρου βάσεως.

Η ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

Εν μία νυκτί έκαναν φτερά υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και λοιπός εκπαιδευτικός εξοπλισμός από τις εγκαταστάσεις των χώρων του  19ου και του 24ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, αντίστοιχα. Η «ασύδοτη ελευθερία» με την οποία μπορούν ορισμένοι να αλωνίζουν και να προβαίνουν σε δολιοφθορές μέσα σε χώρους που κινούνται μαθητές, έχει, κυριολεκτικά, εκφύγει κάθε ανοχής από όλους μας, ενώ η Πολιτεία επιμένει να ανέχεται τις, από κάθε άποψη, ελλιπείς συνθήκες φύλαξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Χαρακτηριστικές παρόμοιες καταστάσεις, λόγω της ελλιπούς φύλαξης, αντιμετώπισαν και έτερα σχολεία του Νομού μας πρόσφατα, όταν άγνωστος ή άγνωστοι είχαν εισβάλει ακόμη και σε χώρο Νηπιαγωγείου στην περιοχή της Ελασσόνας Λάρισας, για να μην επαναλάβουμε τα φαινόμενα καταστροφής που παρατηρούμε καθημερινά στους χώρους των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Χώρας, όπου οι βανδαλισμοί δεν έχουν όριο.

Λαμβανομένου υπόψη του ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση κατοχυρώνεται ως Συνταγματικά προβλεπόμενο, οφείλει, δε, το Κράτος να διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση στους μαθητές κάθε ηλικίας, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα εμπράκτως τη φύλαξη και ασφαλή λειτουργία των σχολικών και εν γένει εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Έχετε ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες ενέργειες περί εφαρμογής του ειδικού σχεδιασμού που εκπόνησε η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου για την εξασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της Χώρας?

2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί, προκειμένου για την εφαρμογή των εξαγγελθέντων από έτους και πλέον, περί σχεδιασμού που θα ενεργοποιούσε από την περσινή χρονιά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της εξασφάλισης συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας και την προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων?

3. Έχετε προβεί στην ενεργοποίηση των «Αστυνομικών της Γειτονιάς»?

4. Σε κάθε περίπτωση, πώς προτίθεστε να ενεργήσετε, ώστε να διασφαλίσετε την επί 24ωρου φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα παραβίασης, διάρρηξης και δολιοφθοράς τους, τα οποία θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να θέσουν ακόμη και σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των φοιτούντων μαθητών?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here