Κατσιαντώνης σε Φωτίου: “Δε λυγίζετε ούτε μπροστά στην πραγματική ζωή των πολυτέκνων”

563

“Θα θεσμοθετήσουμε μεγάλο σχέδιο παροχών και υπηρεσιών για το παιδί, είχατε εξαγγείλει στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2018, προκειμένου να καλύψετε εσκεμμένα τις δυσβάσταχτες αδικίες σε βάρος χιλιάδων τρίτεκνων και πολυτέκνων που εσείς η ίδια παραδεχτήκατε, μετά τη βοή Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αν και ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, αντέδρασαν στη… σφαγή των επιδομάτων”.

Τα λόγια και τις υποσχέσεις… του αέρα της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, υπενθυμίζει ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, μετά την τυπική απάντηση που πήρε διά στόματός της στην παρέμβασή του για τα στρεβλά τεκμήρια διαβίωσης, που στερούν στους δικαιούχους τη χορήγηση επιδομάτων, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση.

“Δε λυγίζετε… ούτε μπροστά στην πραγματική ζωή των τρίτεκνων και των πολυτέκνων, παρά τα χιλιάδες παραδείγματα απεγνωσμένων οικογενειών που αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και σας γνωστοποιούνται καθημερινά. Τα γνωρίζετε αλλά εθελοτυφλείτε. Άλλα τα μάτια του λαγού…. και άλλα της κουκουβάγιας όμως. Βγείτε έξω, μπείτε στα σπίτια τους και ίσως νιώσετε την πραγματική αδικία που πράττετε” επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης που ζητά για ύστατη φορά από την Υπουργό να “γκρεμίσει” την αρχιτεκτονική του νέου επιδόματος παιδιού, την οποία η ίδια παινεύει, και να τροποποιήσει τα κριτήρια της χορήγησης επιδόματος με βάση το φορολογητέο και όχι το τεκμαρτό εισόδημα.

Σύμφωνα με διακεκριμένους οικονομολόγους τονίζει ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ “είναι απολύτως λανθασμένη η σημαντική μείωση του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε οικογένεια με 3 παιδιά, η οποία δηλώνει μικτό εισόδημα πάνω από €1.100/μήνα. Αν ένα 5μελές νοικοκυριό έχει μηνιαίες αποδοχές περί τα 1.000 ευρώ, όχι μόνο δε θεωρείται πλούσιο, αλλά αντιθέτως δυσκολεύεται πολύ να καλύψει ακόμα και τις βασικές του ανάγκες” γεγονός που υποστήριξε και μια μεγάλη μερίδα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ… που ενδεχομένως είχε μια παροδική ευαισθησία…. στην πραγματικότητα.

Η απάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ως εξής:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here