Καταγγελίες από κατοίκους της Λάρισας για τις γραμμές του ΟΣΕ – “Δεν θρηνούμε και άλλα θύματα από τύχη”

711

Καταγγελίες από κατοίκους της Λάρισας γύρω από τις γραμμές του ΟΣΕ στην περιοχή του Μεζούρλου για έλλειψη των βασικών κανόνων ασφαλείας παρά τα περιστατικά θανάτων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι καταγγέλοντες τονίζουν στο ilarissa.gr ότι δεν θρηνούμε και άλλα θύματα από τύχη αφού όπως υποστηρίζουν δεν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας.

Η ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) με επιστολές της προς τον ΟΣΕ και την ΓΑΙΑΟΣΕ τον Οκτώβριο του 2017, επισήμανε ότι κοινή αιτία των περιστατικών, αποτελεί το γεγονός ότι νεαρά άτομα ανέβηκαν σε ακινητοποιημένα βαγόνια τα οποία βρίσκονταν εντός Σιδηροδρομικών Σταθμών και υπέστησαν ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και φωτογραφίες, οι κάτοικοι της περιοχής παρατηρούν καθημερινά να εισέρχονται στον χώρο μαθητές που λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο.

Υποστηρίζουν ότι ενώ φράχθηκε ένα μέρος 400 μ. με κάγκελα (πιο πριν ήταν ορθάνοιχτο), εννέα μήνες μετά το θάνατο ανήλικου μαθητή, τοποθετήθηκαν πρόχειρα πλαστικοποιημένα χαρτιά μεγέθους Α4 που προειδοποιούν για την υψηλή τάση τα οποία στην ουσία είναι μπαλώματα μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχουν.

Επίσης τονίζουν ότι στο χώρο υπάρχουν αρκετά εγκαταλειμμένα βαγόνια που όχι μόνο φυσικά εμπόδια δεν αποτελούν εισόδου στο χώρο , αλλά αντίθετα πόλο έλξης ανήλικων παιδιών που λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου αναπτυγμένη.

Προχειρότητες και “μπαλώματα” χαρακτηριστικά αναφέρουν είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ ζητούν από τους αρμόδιους οι τραγικοί θάνατοι νέων παιδιών τα προηγούμενα χρόνια να αφυπνίσουν όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης προκειμένου να ληφθούν τα δέοντα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα.

Μέχρι να δοθεί οριστική λύση, που δεν είναι άλλη από τη μεταφορά του χώρου εκτός πόλης, είναι απαραίτητο ο χώρος να φυλάσσεται ορθά, να φωτίζεται, να μπουν τεράστιες πινακίδες και να απομακρυνθούν τα βαγόνια.

Φ.Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here