Καρναβάλι Συκουρίου: Εκεί που οι παρέες γράφουν ιστορία

1121

Η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή του νομού Λάρισας τα ηνία του Καρναβαλικού ρυθμού κρατάει σφιχτά το Καρναβάλι του Τυρνάβου. Ο Τύρναβος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο σαμποδρόμιο και προσελκύει κόσμο από ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτά είναι γνωστά…Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι και το Συκούριο έχει μακρά παράδοση στο Καρναβάλι, με αποκορύφωμα την παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας. Αυτή η παράδοση είχε για αρκετά χρόνια ξεχαστεί, μέχρι που μια φιλόδοξη ομάδα νέων του χωριού αποφάσισε να την αναβιώσει. Η αγάπη για τον τόπο τους, η φαντασία και η αστείρευτη ενέργεια τους κατάφεραν να δώσουν πνοή στο παλιό Καρναβάλι που κοιμόταν και να το κάνουν ακόμα καλύτερο χρόνο με τον χρόνο.

Φέτος, μαθαίνουμε ότι ετοιμάζουν ξανά μια υπέροχη παρέλαση αρμάτων με την συμμετοχή πολλών καρναβαλιστών της περιοχής. Τα άρματα είναι σχεδόν έτοιμα και όλοι έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για την μεγάλη παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι. Τα θέματα των αρμάτων πολλά και ευφάνταστα, αφού εμπνέονται από την επικαιρότητα, ενώ κάποια άλλα θέλουν να περάσουν μηνύματα για σοβαρά θέματα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος.

Εμείς καταφέραμε να τρυπώσουμε στο χώρο όπου γίνονται όλες οι εργασίες και σας μεταφέρουμε μερικές εικόνες εν ώρα καρναβαλικής προετοιμασίας!

Τα υπόλοιπα…από κοντά!

Σ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ