Καραμανλής: Τους τρεις νέους σταθμούς θα χρησιμοποιούν καθημερινά 63.000 επιβάτες

350

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού θα βρίσκονται από αύριο, Τρίτη 7 Ιουλίου, οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στη γραμμή 3 προς Πειραιά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει σήμερα τα εγκαίνια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σταθμό της «Αγίας Βαρβάρας» που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά την ειδική τελετή στο σταθμό της Νίκαιας, η χαρά του είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς, οι νέοι σταθμοί είναι σε τρεις περιοχές επιβαρυμένες. «Ξέρετε ότι αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα: η προσπάθεια να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη», ήταν το μήνυμά του.

«Από αύριο το πρωί, οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, θα μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιούν το Μετρό. Όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Μετρό για να επισκεφτούν αυτές τις περιοχές», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ορισμένα στοιχεία για να γίνει κατανοητό καλύτερα τι σημαίνουν στην πράξη αυτοί οι τρεις νέοι σταθμοί. Όπως δήλωσε: «Υπολογίζεται ότι θα χρησιμοποιούν το Μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους 11.000 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα ημερησίως. Και τέλος, θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 60 τόνους ημερησίως».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, σημείωσε: «Έτσι, σήμερα, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής, συγκεκριμένα 2,6 εκατομμύρια, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κι αυτό δείχνει ότι πλέον το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ιδίως του Μετρό, καλύπτει όλο και πιο ικανοποιητικά τον νομό Αττικής».

Δήλωσε πως «επόμενος στόχος είναι να είμαστε συνεπείς και με το δεύτερο σκέλος της δέσμευσής μας: Δηλαδή να είναι έτοιμοι το 2022 και οι άλλοι τρεις σταθμοί, τους οποίους παραλάβαμε με πολύ σοβαρές καθυστερήσεις, Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς. Ώστε έτσι να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό, “Χαϊδάρι – Πειραιάς”, το οποίο αποτελείται από σήραγγα μήκους πάνω από 7,5 χλμ., έξι νέους σταθμούς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μεθοδικά και σοβαρά, χωρίς μεγάλα λόγια».

«Ανάσα στην καθημερινότητα των πολιτών και αναπτυξιακό πρόσημο»

Επίσης, ο κ. Καραμανλής επισήμανε: «Όταν αυτό το έργο ολοκληρωθεί, πέραν της αυτονόητης ανάσας που θα δώσει στην καθημερινότητα των πολιτών, θα έχει και μεγάλο αναπτυξιακό πρόσημο. Η σύνδεση που θα προκύψει, μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, όσο και στην Εθνική Οικονομία γενικότερα».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνουν αυτοί οι τρεις σταθμοί πραγματικότητα, ιδίως τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό, τον πρόεδρο κ. Ταχιάο, τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κουρέτα και τους συνεργάτες τους. «Συνολικά για την επέκταση της Γραμμής 3 δούλεψαν και δουλεύουν πάνω από 2000 άνθρωποι και όλοι αξίζουν ένα μπράβο!», τόνισε.

Υπενθύμισε ότι τον τελευταίο χρόνο το υπουργείο χρειάστηκε να ξεπεράσει μία σειρά από προβλήματα. Το σημαντικότερο από αυτά, ήταν η διασύνδεση των σταθμών με το κεντρικό σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. «Πρόβλημα το οποίο παραλάβαμε άλυτο. Και για να το πω απλά, ήταν ορατός ο κίνδυνος να ολοκληρωθεί η κατασκευή των σταθμών και να μην μπορούν να λειτουργήσουν επειδή δεν θα μπορούσε ο κόσμος να επικυρώσει το εισιτήριό του. Τέτοιες παράλογες καταστάσεις είχαμε να αντιμετωπίσουμε… Ωστόσο ξεπεράσαμε και αυτό το εμπόδιο», ήταν τα λόγια του.

Κλείνοντας, ο κ. απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσε στο βήμα, λέγοντας: «Εσείς κύριε Πρόεδρε σήμερα εγκαινιάζετε ολόκληρο έργο, όταν άλλοι εγκαινίαζαν μουσαμάδες. Υπάρχουν οι πολιτικοί των εξαγγελιών και των εφέ, υπάρχουν και οι πολιτικοί των έργων και των χειροπιαστών αποτελεσμάτων. Η δική σας κυβέρνηση απαντά με έργα».

Το «παρών» στην ειδική τελετή έδωσαν επίσης ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Γκόλιας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νικόλαος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Χαράλαμπος Δαμάσκος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νικόλαος Χαιρέτας, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Νίκος Ταχιάος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Νίκος Κουρέτας, το διοικητικό συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ