Ηρακλής Γερογιώκας: Η υγεία αλλάζει

600

Στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια καθώς έχουμε πλήρη επίγνωση της αποστολής που η Ιστορία μας έχει αναθέσει. Έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία αναφορικά με τις προσλήψεις διοικητών στα νοσοκομεία.

Από τους επιλεγέντες διοικητές, επιπλέον του πτυχίου, το 72% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλου σπουδών ή και διδακτορικού. Το 60% των επιλεγέντων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη διοίκηση, τα οικονομικά ή την πληροφορική, πεδία στα οποία δίδεται έμφαση και από την προκήρυξη των θέσεων.Τα ποσοστά αυτά ξεπερνούν το 70% στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια της Αττικής και το 80% στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) της Μακεδονίας. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι οι επιλεγέντες διοικητές έχουν διοικητική εμπειρία.

Στην Θεσσαλία όντως παρατηρήθηκε αστοχία με υπαιτιότητα τοπικών παραγόντων . Η επιλογή Πατέρα ήταν προφανώς μια κακή επιλογή και διορθώθηκε. Αν υπάρχουν και άλλες θα φανεί στην τρίμηνη αξιολόγηση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση με πολύ αυστηρά κριτήρια αναφορικά με οικονομικούς και διαχειριστικούς στόχους.Οι ισχυρισμοί του κ. Πατέρα είναι επιεικώς αστείοι. Όσοι ξέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιλαμβάνονται ότι ούτε τέτοιες συμφωνίες κάνει, ούτε τέτοιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει, ούτε τέτοιου είδους επιλογές κάνει. Όσοι επίσης δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου ξέρουν ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν -ανάμεσα σε άλλους τραγικούς- τον Γεωργούλη και τον Γλέζο για την Ευρωβουλή, την Νοτοπούλου και  τον Φλαμπουράρη για υπουργούς, λίγα έχουν να προσφέρουν στην οικονομία της συζήτησης.

Ηρακλής Γερογιώκας μέλους ΠΕ ΝΔ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here