Η πολύμηνη σιγή της τρομοκρατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. προβληματίζει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

396

Στο μικροσκόπιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των επιτελών του έχει μπει τον τελευταίο καιρό η τρομοκρατική οργάνωση Ο.Λ.Α. (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών) που εμφανίστηκε τέτοιο καιρό το 2013 πυροβολώντας με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας που τότε στεγάζονταν στη λεωφόρο Συγγρού (εκεί που βρίσκεται σήμερα ο μιντιακός όμιλος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη).

Ακολούθησαν μεταξύ άλλων επιθέσεις στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι και στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα ήταν αυτό στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο τον Δεκέμβριο του 2018 με επτά κιλά εκρηκτικής ύλης.

Έκτοτε η οργάνωση έχει σιγήσει, κάτι που προβληματίζει τους επιτελείς της Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σενάρια που εξετάζονται είναι τρία. Πρώτον να προετοιμάζει ένα ηχηρό τρομοκρατικό χτύπημα και γι’ αυτό καθυστερεί. Δεύτερον, να αντιμετωπίζει επιχειρησιακά προβλήματα και τρίτον να έχει δεχθεί πλήγμα από τις πρόσφατες έρευνες που έχει διεξάγει η Ελληνική Αστυνομία σε σπίτια, γιάφκες και κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Η Ο.Λ.Α. εκτιμάται πως απαρτίζεται (ή απαρτιζόταν εάν μιλάμε για παροπλισμό της) από ένα μεικτό σχήμα αντιεξουσιαστών και ποινικών οπότε ενδεχομένως εκεί να έγκειται και το γεγονός της αφλογιστίας της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ