Η Ελλάδα στηρίζει τη θέση της Κύπρου για κυρώσεις στην Τουρκία

350

Τη θέση της Κύπρου σχετικά με την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε πρόσωπα και οντότητες που εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της στηρίζει η Ελλάδα, όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη θέση της Κύπρου για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ, σχετικά με την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων έναντι προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεννηματάς.

Την αναγκαιότητα να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας επισήμανε χθες ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την τηλεδιάσκεψη ανέφερε προς τον γενικό γραμματέα ότι παρά την καλή βούληση και την αποφασιστικότητα της πλευράς Κύπρου για επίλυση του Κυπριακού, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, μέσα από τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Επεσήμανε, ακόμα, ότι για να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος θα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για το οποίο είναι αναγκαίος ο τερματισμός των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ