Οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο των επαφών Δένδια στο Άμπου Ντάμπι

336

Με στόχο την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει σήμερα συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες των Εμιράτων, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Άμπου Ντάμπι.

Νωρίτερα σήμερα είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου Mubadala Khaldoon Al Mubarak, με τις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό twitter του Υπουργείου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών πήρε μέρος στις διήμερες εργασίες του Sir Bani Yas Forum, ενώ ακόμη συναντήθηκε με τον ομόλογό του Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, καθώς και με την υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κα Reem Al Hashimy. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη τριμερή συνάντηση συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-ΗΑΕ.

Την Κυριακή, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή του «Hedaya International Centre of Excellence for Countering Violent Extremism”, Ahmed al Qassimi.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα ΗΑΕ, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κουβέιτ, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας για την προώθηση των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here