Η Ανατ. Μεσόγειος στη συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ – βοηθού ΥΠΕΞ ΗΠΑ

274

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, με τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές και στρατιωτικές υποθέσεις, Κλαρκ Κούπερ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο κ. Κούπερ συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ενώ συζητήθηκαν θέματα διμερούς και διασυμμαχικού ενδιαφέροντος με έμφαση στην περαιτέρω εμβάθυνση της ήδη ισχυρής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και οι εξελίξεις στη Μεσόγειο και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ακόμη, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η διαμορφούμενη κατάσταση στα Βαλκάνια, οι προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα για την εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης, καθώς και ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας σε αυτές, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κλαρκ Κούπερ, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα έως τις 18 Οκτωβρίου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ