Υπόθεση Novartis: Σε «σκευωρία που κατέρρευσε» αναφέρθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

173

«Ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη» ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αμέσως μετά την τρίωρη κατάθεση του στο πλαίσιο της έρευνας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis, με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην ευρωπαίος Επίτροπος σε δηλώσεις του έκανε, για ακόμη μια φορά, λόγο για «σκευωρία που κατέρρευσε». «Τώρα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες.» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχω πει χαρακτηριστικά ότι η εκδίκηση δεν είναι Δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι και τούτο γιατί. Για να μην ξανασυμβεί στην Ελλάδα, στην ελληνική δημοκρατία αυτό το κακό. Η Ελλάδα έχει μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί, είναι μια δημοκρατία που λειτουργεί πλήρως. Κι εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες. Πρώτα απ’ όλα οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί».

«Η σκευωρία αυτή πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία στην ελληνική ιστορία» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Το όνομα του πρώην ευρωπαίου Επιτρόπου ενεπλάκη στην υπόθεση Novartis μετά από αναφορές προστατευόμενων μαρτύρων σε βάρος των οποίων έχει στραφεί με μηνύσεις χαρακτηρίζοντας τους ψευδομάρτυρες. Η έρευνα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στο σκέλος που αφορά τον κ. Αβραμόπουλο δεν πήρε το δρόμο για το αρχείο παραμένοντας  ανοικτή μέχρι σήμερα καθώς, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, εκκρεμούσαν απαντήσεις για αιτήματα δικαστικών συνδρομών σε χώρες του εξωτερικού.

Η κατάθεση του  Δημήτρη Αβραμόπουλου,  στην αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ακολούθησε αυτές των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Αντώνη Σαμαρά ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατώφλι του Αρείου Πάγου θα περάσει, την ερχόμενη Τρίτη,   ο πρώην υπουργός Οικονομικών και  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here