Βατόπουλος: Αν χειροτερέψει η κατάσταση μπορεί να πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας

558

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα, αν η κατάσταση χειροτερέψει, άφησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Παρίσι ξεκινάει από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, σε μια προσπάθεια του Εμανουέλ Μακρόν να αντιμετωπίσει τη μεγάλη έξαρση κρουσμάτων. Το μέτρο θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα είναι:

  • Είναι σε όλη την Ελλάδα
  • Έχουμε διασπορές κατά κύριο λόγο σε δομές, σε κλειστούς πληθυσμούς (γηροκομεία, εργοστάσια)

Υπογράμμισε πως κάθε τόσο βλέπουμε αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές που δεν τις περιμέναμε, όπως στα Γιάννενα, περιγράφοντας το ως κλεφτοπόλεμο ανάμεσα σε εμάς και τον ιό.

Παράλληλα, ανέφερε πως το πώς θα συμπεριφερθεί ο κορονοϊός δεν το ξέρουμε, αλλά γίνεται παγκόσμια προσπάθεια να διαρκέσει λιγότερο με τα λιγότερα θύματα και όπως ο ίδιος σημείωσε συνήθως οι επιδημίες (όπως η γρίπη του 1918, 1958 και 1968) διαρκούν 2-3 χρόνια.

Σενάριο να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022

Για τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους ο καθηγητής τόνισε ότι η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα (τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς) όπου υπάρχει πολύς κόσμος τόσο καλύτερα.

Επισήμανε πως υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022.

Αναφορικά με τα ρεβεγιόν και τα Χριστούγεννα ο κ. Βατόπουλος δήλωσε πως όπως είναι τώρα η κατάσταση πρέπει να αποφύγουμε τα ρεβεγιόν.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here