Βασιλακόπουλος: Γιατί είναι πολύ κρίσιμη η σημερινή Τρίτη και η Παρασκευή

193

Κρίσιμη είναι η σημερινή Τρίτη για την πορεία του κορονοϊού, αλλά και η Παρασκευή όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Σήμερα θα έχουμε μια καθαρή εικόνα του πως πάει η επιδημία και πως επηρεάστηκε από τα Χριστούγεννα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι σήμερα θα έχουμε κανονικό αριθμό τεστ και επίσης αυτό θα επαναληφτεί την Παρασκευή και γι’ αυτό το λόγο αυτές οι δύο μέρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αργίες, είναι κρίσιμες.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι τρεις μήνες που δεν θα βγουν πολύ εύκολα, γιατί θα υπάρξει κάποια στιγμή κρύο.

«Το κρύο είναι κακός σύμβουλος για τον κορονοιό, θα αυξήσει την μεταδοτικότητα και με το που η κυβέρνηση ενδώσει στις λογικές πιέσεις της κοινωνίας για άνοιγμα με μαθητική βεβαιότητα αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων. Ιδίως αν ανοίξουν πολλες δραστηριότητες και είμαστε βαθιά στο χειμώνα» πρόσθεσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς εμβόλιο».

Για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως «ενέχει ρίσκο η 11 /1 και γι αυτό η κυβέρνηση πήρε αυτό το lockdown το οποίο αναμένεται όπως κάθε lockdown να μειώνει τα κρούσματα έτσι ώστε να εξισορροπήσει την χαλαρότητα που υπήρξε λόγω της χαλαρότητας των εορταστικό 10ήμερο». Τόνισε ότι απόλυτη ασφάλεια θα υπάρχει όταν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here