Τι συμβαίνει με τη συστηματική κοπή της ουράς των χοίρων στα χοιροστάσια – Τα μέτρα του υπουργείου

203

Απόφαση μέσω της οποίας καθορίζονται τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μειωθεί η ανάγκη συστηματικής κοπής της ουράς των χοίρων υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Μέσω αυτή της απόφασης θα εξασφαλιστεί σταδιακά έως 31 Δεκεμβρίου 2022 «η εκτροφή χοίρων με ακέραιη ουρά σε όλες τις σταβλικές εγκαταστάσεις χοίρων της πατρίδας μας που διαθέτουν πάνω από 10 χοιρομητέρες» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, τονίζοντας παράλληλα ότι «ορίζονται δείκτες καλής διαβίωσης για την αξιολόγηση των κινδύνων δαγκώματος της ουράς των ζώων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «το δάγκωμα της ουράς που παρατηρείται μεταξύ των χοίρων είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα το οποίο οφείλεται κυρίως στην έλλειψη καθαρού και επαρκούς χώρου στάβλισης, καλών συνθηκών διαβίωσης, καλής διατροφής, υλικών απασχόλησης καθώς και στην κακή κατάσταση της υγείας των ζώων που επιφέρει καταπόνηση και τους προκαλεί εκνευρισμό».

Ως αποτέλεσμα, όταν υπάρξει «βελτιστοποίηση των παραπάνω παραγόντων-κλειδιών» να μειώνεται το δάγκωμα της ουράς και να απομακρύνεται η ανάγκη για μερική κοπή της ουράς των χοίρων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here