Τι πήγε λάθος στη Δυτική Αττική και την Κοζάνη

177

Σε ολικό lockdown είναι από σήμερα στις 6 το πρωί ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα και η Μάνδρα.

«Πριν από μία εβδομάδα ενημερωθήκαμε για την κατάσταση στην περιοχή και τότε μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ανέφερε ότι η μόνη ενημέρωση για την κατάσταση που είχαν οι τοπικές αρχές ήταν η εικόνα που είχαν αποκομίσει από τα σχολικά τμήματα που έκλειναν λόγω των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη είχε σταλεί υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς, στο οποίο ανέφεραν τους κινδύνους για την περιοχή. Όπως δήλωσε ο κ. Κοσμόπουλος την επόμενη ημέρα έστειλαν ένα κλιμάκιο και έκανε τεστ σε κατοίκους μόνο στην Ελευσίνα και μετά δεν έγιναν αλλά τεστ.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες για την Κοζάνη»

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αίτιες για την έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, πέρα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε μια κλειστή δομή, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Όπως είπε ο δήμος διαθέτει 3.000 rapid test και χθες (17/12) κατά τη συνάντηση που είχαν στην πόλη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζήτησαν άδεια για να κάνουν rapid test στον ευρύτερο πληθυσμό.

Συμφωνά με τον κ. Μαλούτα χρειάζεται άδεια από τον ΕΟΔΥ για να διενεργήσουν rapid test και δεν είχαν καταφέρει να βρουν κάποιον αρμόδιο από τον οργανισμό προκείμενου να δοθεί η απαραίτητη άδεια.

Έρημη πόλη η Ελευσίνα

Η Ελευσίνα δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα μιας πόλης με κίνηση και ζωή, μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Οι δρόμοι είναι άδεια και τα καταστήματα λιανεμπορίου εορταστικά μέν στολισμένα, αλλά κλειστά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επεκταθεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here