Θαλάσσια ρύπανση στο Θερμαϊκό Κόλπο από πλοία – Δύο συλλήψεις

188

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης 300 τ.μ. σε διάσπαρτες κηλίδες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, από το την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν οι πλοίαρχοι των πλοίων που βρίσκονταν πλαγιοδετημένα στην περιοχή καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., ενώ από σκάφος ιδιωτικής εταιρίας, συμβαλλόμενης με τον Οργανισμό, πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης με χρήση φράγματος και απορροφητικών υλικών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα από την περιοχή της ρύπανσης καθώς και από πλοία προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Στην συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, διαπιστώθηκε ότι από εξαγωγή θαλάσσιου ύδατος ανοικτού συστήματος καθαρισμού καυσαερίων φορτηγού πλοίου, με σημαία Λιβερίας, υπήρχε εκροή και αναδύονταν ανά μικρά χρονικά διαστήματα μαύρες κηλίδες παράγωγων καύσεως.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του πλοίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, υπηκόων Ινδίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ρύπανση θαλάσσιου περιβάλλοντος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πήραν αναβολή για να δικαστούν αύριο, ενώ το δικαστήριο διατήρησε την κράτησή τους.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here