Ταραντίλης: Στόχος μέχρι τον Ιούνιο να πετύχουμε την ανοσία του πληθυσμού

205

Με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια προχωρά ο εμβολιασμός στη χώρα, καθώς μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί 44620 εμβολιασμοί, δηλαδή το 0,42% του πληθυσμού, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 0,31%. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης,  εξηγώντας ότι «η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας».

Και συνέχισε: «Μέσα στον Ιανουάριο  -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια. Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέχρι τον Ιούνιο στόχος είναι να έχει επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού, ενώ ερωτηθείς για το στοίχημα του τουρισμού απάντησε: « ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να ικανοποιηθεί το αρχικό μας πλάνο».

Οι τρεις τρόποι για τα ραντεβού των εμβολιασμών

1) Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα πάρουν σχετικό μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού. «Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να παροτρύνουμε και να  βοηθήσουμε γονείς και συγγενείς να εγγραφούν άμεσα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

2) Μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν και εάν είναι, θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.

3) Όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here