ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα παράδειγμα προς αποφυγή

167

Η σκληρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και των υπόλοιπων τρεχόντων ζητημάτων που αφορούν την ελληνική κοινωνία, αποτυπώνεται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (08/01).

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «ολοκληρωτική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα αποτελεί σήμερα παράδειγμα προς αποφυγή, χώρα ουραγό, που βρίσκεται στο τέλος της λίστας σε όλους τους κρίσιμους δείκτες, υγειονομικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς, πράγμα που αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει ολοκληρωτικά και στρατηγικά σε όλους τους τομείς».

Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στράφηκε και στη διεθνή πολιτική συγκυρία, από την εισβολή στο Καπιτώλιο μέχρι την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την ΕΕ, σχολιάζοντας έντονα τους κινδύνους για τη δημοκρατία και τα περιστατικά πολιτικού αυταρχισμού.

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τραμπ. Ενισχύει όμως την παρουσία ακροδεξιών στην κυβέρνησή του, ενώ χρησιμοποιεί συστηματικά την πανδημία ως ευκαιρία και δικαιολογία για να δημιουργήσει ένα αστυνομικό κράτος και να περιορίσει τις λαϊκές ελευθερίες», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του ΠΣ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του κόμματος, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων η ανάγκη «συνέχισης της προσπάθειας για την διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ανακόπηκε λόγω της πανδημίας» και παρουσιάζεται ένας οδικός χάρτης μέχρι και τον Απρίλιο, οπότε προγραμματίζεται η διοργάνωση Ψηφιακής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here