Σύψας: Είμαστε σε ένα «ναρκοπέδιο», ίσως να έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

167

Η χθεσινή και σημερινή καλοκαιρία, που ώθησε τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Νίκο Σύψα.

Όπως ο ίδιος δήλωσε με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, «η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι “καμπανάκια”, είναι… η καμπάνα της Μητροπόλεως.

Είμαστε σε ένα “ναρκοπέδιο”. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια “νάρκη”, δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

«Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα, γι’ αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες», ανέφερε επίσης -μεταξύ άλλων- ο κ. Σύψας. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία -όσα από αυτά πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», υπογράμμισε ο καθηγητής, ο οποίος πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού θα πάρουμε ανάσα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here