Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Τσίπρα: Εθνική συνεννόηση και ομοψυχία απέναντι στην πανδημία ζήτησε η ΠτΔ

171

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε πριν λίγο δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Γνωρίζω τον ρόλο της αντιπολίτευσης, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, αλλά όταν τα θέματα αγγίζουν την υπέρτατη αξίας της ανθρώπινης ζωής ευθύνη όλων μας είναι να καταθέτουμε και προτάσεις, «αυτό θέλω να κάνω με την επίσκεψή μου εδώ» εξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως θέλει να μοιραστεί και σκέψεις και ανησυχίες του όχι μόνο για την προστασία της ζωής αλλά και των ελευθεριών και της ίδιας της Δημοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ προανήγγειλε ο ίδιος πως θα κάνει δήλωση με την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για πρωτόγνωρη δοκιμασία για όλο τον κόσμο και πρόκληση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει δυστυχώς ευθεία οδός για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημείωσε πως προέχει να προχωρήσει οπωσδήποτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα εμβολιασμού, αναγνωρίζοντας την κόπωση και αγωνία των πολιτών αλλά και πως η οικονομία δοκιμάζεται.

Πρόσθεσε πως περιμένει με ενδιαφέρον να ακούσει τις προτάσεις του κ. Τσίπρα και έφερε ως παράδειγμα τη στάση του απέναντι στο άνοιγμα των σχολείων, ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον διεθνή διάλογο, όπως είπε.

«Όλοι πρέπει να αντέξουμε για να ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια» συνέχισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης και ομοψυχίας γιατί πέρα από τις πολιτικές ιδεολογικές διαφορές αυτό που προέχει είναι να προστατέψουμε τις ζωές των συμπολιτών μας».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here