Συναγερμός στις Σέρρες: Σε επιφυλακή οι Αρχές καθώς ο Στρυμόνας «φουσκώνει» επικίνδυνα

174

Σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι Αρχές στις Σέρρες, λόγω της αυξημένης ποσότητας νερού που κατεβάζει από τη Βουλγαρία ο ποταμός Στρυμόνας. Γενικά τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών προκαλούν ανησυχία και όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αναφέρει σε ανάρτηση της στο Facebook ότι σύμφωνα με ενημέρωση από την πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια, και με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ, «υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα εκατέρωθεν της κοίτης του Στρυμόνα, εντός του βουλγαρικού εδάφους, όπου έχουν σπάσει τα υδατοφράγματα σε διάφορες περιοχές και πλημμυρίζουν κατοικημένες περιοχές, αγροτικές εκτάσεις και οδικό δίκτυο».

«Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Βούλγαρου Πρωθυπουργού με τους αρμόδιους Υπουργούς, στην οποία έγινε γνωστό ότι η κατάσταση εξομαλύνεται», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Τέλος, επισημαίνεται: «Λόγω των ελλιπών πληροφοριών που λαμβάνουμε από την βουλγαρική πλευρά, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι σε αυξημένη επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here