Συγκλονίζουν οι περιγραφές των ασθενών που δίνουν «μάχη» με τον κορονοϊό: «Κάθε μέρα κάνουμε αγώνα να επιβιώσουμε»

174

Τη μάχη που δίνουν με τον κορονοϊό περιγράφουν ασθενείς μέσα από το νοσοκομείο σε ένα συγκινητικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open.

Ο Τάσος, δίνει τη δική του μάχη με τον κορονοϊό από τις 23 Νοεμβρίου. Τα λόγια του μέσα από την κλινική covid του Ιπποκράτειου συγκλονίζουν. «Κάθε μέρα δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε. Πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη αξία στην υγεία. Πολύ μεγάλη αξία γιατί είναι πολύ σοβαρό το θέμα δεν είναι καθόλου αστεία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για τον ίδιο, τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά αφού ως εργαζόμενος στο νοσοκομείο Δράμας πρόσφερε τη βοήθειά του στους ασθενείς. Τώρα είναι εκείνος που χρειάζεται την φροντίδα των συναδέλφων του.

Απεναντίας, ο Γιάννης είναι ένας από τους τυχερούς. Πάλεψε με την ασθένεια βγήκε νικητής και θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι. «Δεν θα επιτρέψω ούτε στα παιδιά μου να έρθουν γιατί ακόμα τα προβλήματα τα οποία μας έχει αφήσει κληρονομιά είναι αρκετά. Δύο μήνες ακόμα οξυγόνο, λαχάνιασμα ακόμα που μιλάμε», λέει με έμφαση.

Φύλακες άγγελοι των ασθενών και στις γιορτές παραμένουν όπως πάντα οι γιατροί και οι νοσηλευτές. «Σήμερα έφυγε ασθενής μας για την παθολογική κλινική οπότε αυτό ήταν ένα δώρο γι αυτόν και την οικογένειά του αλλά και για μας κι έχουμε αποσωληνώσει κι έναν ακόμη ασθενή», αναφέρει με περισσή χαρά η διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς, Ελένη Αντωνιάδου.

Όπως λένε γιατροί και νοσηλευτές, οι αποσωληνώσεις των ασθενών από τις ΜΕΘ είναι το μεγαλύτερο δώρο για εκείνους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here