Συγκλονίζει ο Δημήτρης Κουσουρής: Ένιωσε στο κορμί του τη βία από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής

109

Ο Δημήτρης Κουσουρής ήταν ένα από τα θύματα των ταγμάτων εφόδου, έχοντας δεχθεί επίθεση πριν από 22 χρόνια ως φοιτητής της φιλοσοφικής, ενώ ήταν ένας από τους μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στο Mega για τη χθεσινή ιστορική απόφαση είπε αρχικά: «Αυτό που έγινε χθες ήταν η δικαίωση του γιου της για την απόφαση που πήρε να αντιμετωπίσει τους φασίστες κατά πρόσωπο. Αν ήμαστε σήμερα εδώ, ήμαστε γιατί ο Παύλος Φύσσας πήρε αυτήν την απόφαση εκείνο το βράδυ».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουσουρής, ιστορικός σήμερα, πρόσθεσε: «Λέω πολύ ευθέως ότι αυτού του τύπου η ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή αυγή από τις αρχές ακόμα και η ανοιχτή τους συνεργασία τη δεκαετία του 2000, προετοίμασε και οδήγησε στα εγκλήματα του 2013».

«Δυστυχώς η απόφαση έρχεται 22χρόνια μετά. Εγώ επέζησα για να την ακούσω, υπήρξαν και άλλοι όμως, δεν γέρασαν ποτέ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Η περιγραφή της επίθεσης το 1998

Ο Δημήτρης Κουσουρής, μαζί με άλλους συμφοιτητές του, δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τον Ιούνιο του 1998.

Από τα χτυπήματα ο τότε φοιτητής της Φιλοσοφικής βρέθηκε στην εντατική. Οκτώ ημέρες αργότερα ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός ως «Περίανδρος», αναγνωρίζεται ως ένας από τους δράστες και για 7 χρόνια ήταν καταζητούμενος, ενώ το 2005 παραδόθηκε στις Αρχές, καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση και εξέτισε μόλις τέσσερα έτη.

«Εγώ και άλλοι δύο συνάδελφοί μου χτυπηθήκαμε ως κομμάτια ενός μεγάλου εκπαιδευτικού κινήματος εκείνο τον καιρό, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων που είχαμε πάει για να διαμαρτυρηθούμε για τη σύλληψη των συναδέλφων μας, σε ένα πραγματικό όργιο συλλήψεων και βίας που είχαμε δεχθεί από την αστυνομία. Οι Χρυσαυγίτες δρούσαν σαν συμπληρωματικό κομμάτι της αστυνομίας, εκείνα τα χρόνια, σε εκείνες τις κινητοποιήσεις.

Μας χτύπησαν έξω από τα δικαστήρια αμέσως μόλις αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Παρεμπιπτόντως είχαν βρεθεί στα δικαστήρια για μια άλλη επίθεση που είχαν κάνει δικοί τους νωρίτερα. Η δική μας επίθεση πήρε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα γιατί ήταν στα πλαίσια ενός μεγάλου κινήματος.

Έμεινα πάνω από μία εβδομάδα στην εντατική και συνολικά ένα μήνα στο νοσοκομείο. Η υπόθεση τράβηξε καιρό και τελεσιδίκησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, 10-11 χρόνια αργότερα», τόνισε.

Ο Δημήτρης Κουσουρής πρόσθεσε πως:« φτάσαμε ως εδώ καταρχήν γιατί η Χρυσή Αυγή παρουσιάζονταν ως ένα κανονικό κόμμα το 2010 από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα. Όταν φτάσαμε το 2013 στα πογκρόμ και στη σειρά των εγκλημάτων, αυτό συνέβη επειδή η Χρυσή Αυγή έχοντας καταστεί κοινοβουλευτικό κόμμα κι έχοντας μια παρουσίαση σαν κανονικό κόμμα, έχοντας ωστόσο εγκληματική δραστηριότητα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν. Η δράση της ήταν εγνωσμένη για δεκαετίες».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here