Συγκινητικές στιγμές στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Κάλαντα γιατρών κάτω από τα παράθυρα των νοσηλευομένων

289

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, παραμονή Χριστουγέννων όταν ειδικευόμενοι και ειδικοί γιατροί, τραγούδησαν τα κάλαντα κάτω από τα παράθυρα  νοσηλευομένων με κορονοϊό, για να τους εμψυχώσουν.

«Ακολουθείστε τη μουσική» μας, είπαν οι καλαντιστές, με κιθάρες, ακορντεόν, γκάιντα, καβάλι, κρουστά και φωνές, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στην αρχή, είπαν τα κάλαντα στις 9.30 π.μ., στο πλάτωμα κάτω από τα παράθυρα των κλινικών covid στο Πέτρινο Κτήριο (εμβληματική ονομασία ταυτισμένη και με τα πέτρινα χρόνια του σανατορίου). Στην συνέχεια, μπροστά από το Πέτρινο κτήριο, όπου μπόρεσαν να τους δουν και να τους ακούσουν οι χειρουργικές κλινικές και η Γαστρεντερολογική Κλινική, κατά τις 10.15.

Μετά, στο κτήριο Ζωοδόχου Πηγής, όπως λέγεται, μπροστά από τα παράθυρα, όπου στεγάζονται η Γ Νευρολογική Κλινική ΑΠΘ, η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική Κλινική (όλες ακόμα Covid), στις 10.40. Έπειτα, στον διάδρομο των Παθολογικών κλινικών στις 11.

Περνώντας, είχαν τη δυνατότητα να τους δουν από την Ψυχιατρική Κλινική Παιδιών και Εφήβων, οι νεότεροι νοσηλευόμενοι του Νοσοκομείου. Τέλος, στο μεγάλο σαλόνι του Νέου Κτηρίου, ένα από τα νεότερα κτήρια του Νοσοκομείου, το μόνο που στεγάζει ακόμα non covid κλινικές, με εξαίρεση τη Β ΜΕΘ αλλά και τη Στεφανιαία Μονάδα που φιλοξενεί post covid ασθενείς, δηλαδή ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ και έχουν ανάγκη αποκατάστασης , στις 11.30 π.μ.

«Θα φοράμε μάσκες και θα είμαστε σε μεγάλη απόσταση» είπαν οι γιατροί –καλαντιστές, οι οποίοι είχαν μαζί τους και ένα κουτί για να ρίξει τον οβολό του, όποιος ήθελε, για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here