Στο πεδίο βολής Κρήτης ο Αμερικανός διοικητής της Αντιαεροπορικής Διοίκησης στην Ευρώπη

180

Ο διοικητής της Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ταξίαρχος Γκρέγκορι Μπρέιντι, επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου το πεδίο βολής Κρήτης. Εκεί έγινε δεκτός από τον διοικητή, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Καρατσίν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ο ταξίαρχος ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες του πεδίου βολής.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν λεπτομέρειες αναφορικά με τη διεξαγωγή βολών τον Νοέμβριο 2020, με την συμμετοχή αμερικάνικου προσωπικού, καθώς και θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας του πεδίου βολής Κρήτης με την αντιαεροπορική και αντιπυραυλική διοίκηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Σημειώνεται ότι, το πεδίο βολής Κρήτης κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΝΑΤΟ στο Ακρωτήριο Χανίων κατά την περίοδο 1964-68, με βάση την «Πολυμερή Συμφωνία» που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 1964 από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Δυτική Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Σήμερα, το πεδίο χρησιμοποιείται σε μόνιμη βάση από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ολλανδία, ως ιδρυτικά μέλη της εν λόγω συμφωνίας.

Στη συνέχεια, ο ταξίαρχος Μπρέιντι μετέβη στο Κέντρο Αριστείας της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής του, σμήναρχος Ευάγγελος Τζήκας.

Εκείνος ενημέρωσε τον διοικητή της Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη για την αποστολή, τη δομή και τις δυνατότητες του νεοσύστατου Κέντρου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε μελλοντική συνεργασία.

Δείτε τις φωτογραφίες:

* Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here