Στο μικροσκόπιο των Αρχών το επεισόδιο με το σκάφος του Λιμενικού και την τουρκική ακταιωρό

189

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη χθες το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων Ίμια διερευνούν οι ελληνικές αρχές μέχρι και αυτή την ώρα.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ενόχλησε Έλληνες αλιείς που ψάρευαν εκεί κοντά και τους ζήτησε να απομακρυνθούν. Πολύ σύντομα εμφανίστηκε και ταχύπλοο τύπου Rafnan του Λιμενικού Σώματος της χώρας μας που περιπολούσε εκεί κοντά, ώστε να δώσει λύσει, αλλά το τουρκικό το διεμβόλισε κατά τη διάρκεια ελιγμών χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν αυτό συνέβη τυχαία ή όχι.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έχει λάβει καταθέσεις από τους ένστολους που επέβαιναν στο σκάφος αλλά και από τους αλιείς ώστε να υπάρχει μία πλήρης εικόνα του συμβάντος.

Η σύγκρουση έγινε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο πλωτό του λιμενικού το οποίο μάλιστα είναι νεότευκτο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Από την πρώτη στιγμή πάντως το Λιμενικό Σώμα κράτησε χαμηλούς τόνους και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι παρά το ότι η σύγκρουση συνέβη γύρω στις 10:30 το πρωί, γνωστοποιήθηκε πολλές ώρες αργότερα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here