Σδούκου: Η ηλεκτροκίνηση ήδη βρίσκει τον χώρο της στο μίγμα των μεταφορών

177

«Οι πρωτοβουλίες μας για τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στα αστικά κέντρα και τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών συνεχίζονται με θετικό πρόσημο», δήλωσε η Αλεξάνδρα Σδούκου. Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στάθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς κυβέρνησης για τη μείωση των αερίων ρύπων, που επιβαρύνουν δραστικά το περιβάλλον και τον ατμοσφαιρικό αέρα.

«Ήδη το 2020 κλείνει με υπερδιπλασιασμό στις ταξινομήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που σημαίνει ότι η ηλεκτροκίνηση ήδη βρίσκει τον χώρο της στο μίγμα των μεταφορών. Η έκδοση του ειδικού σήματος που θα επιτρέπει στον κάτοχο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου να σταθμεύει δωρεάν σε ελεγχόμενες θέσεις είναι άλλο ένα βήμα για την προώθηση των πράσινων μετακινήσεων», πρόσθεσε.

Η κ. Σδούκου πραγματοποίησε τις συγκεκριμένες δηλώσεις με αφορμή την κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, και των υφυπουργών Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, και Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2021 τη δυνατότητα να εκδίδουν μέσω gov.gr, το ειδικό σήμα απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here